Steril maskede fırsatçılar iş başında, maskelere yüzde 1000 zam

TAKİP ET

Türkiye'de fırsatçıların koronavirüs vurgunu yok artık dedirtti. Korana virüs salgını nedeniyle steril maskeye rağbet gösterilmesi üzerine fırsatçılar maskelere yüzde 1000 oranında zam yaptı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs nedeniyle dünya genelinde ölü sayısı artmaya devam ediyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 2 bin 721’e yükseldi.

KOMŞULAR ALARMDA
İran Meclisi'ndeki Kum Milletvekili Ahmed Emirabadi, kentte son 2 hafta içinde yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle 50 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. İran İçişleri Bakanlığı Kum şehrinde ölü sayısının 50 olduğu iddiasını yalanlayan bir açıklama yayımladı ve ölü sayısının 5 olduğunu duyurdu.

Virüsün Irak’a da sıçradığı gelen bilgiler arasından yer alırken, Suriye’ye bulaşması halinde ölü sayısının milyonlara ulaşacağı tahmin ediliyor.


MARKETLER YAĞMALANIYOR
Dünyanın kabusu haline gelen koronavirüs can almaya devam ediyor. İtalya'da ölü sayısı 5'e yükseldi. Hasta sayısı 219'u bulurken marketler önünde uzun kuyruklar oluştu, market rafları boşaldı.

TÜRKİYE’DE FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA
Koronavirüsün hızla yayılması ile birlikte en fazla satılan ürünlerin başında gelen steril maske fiyatlarında artış yaşandı. Her hangi bir koronavirüs vakası yaşanmadığı Türkiye’de steril maske fiyatları yüzde 1000 oranında zamlandı.

Bazı fırsatçı satıcılar, 27 Ocak tarihinde sattığı 50 adet maskeyi 42 liradan satarken, 25 Ocak tarihinde 448 liradan satmaya başladı.

Başka bir fırsatçı satıcı ise 29 Ocak tarihinde 11 lira 90 kuruştan sattığı maskeyi, 25 Şubat tarihinde 149 lira 90 kuruştan satmaya başladı.