Sözleşmeli personel teklifi meclise geldi

TAKİP ET

Kamu ve belediyelerde sözleşmeli personellerin memurluğu geçisini sağlayacak olan yasa tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. 28 Kasım 2022 öncesi sözleşmeli olarak işe başlayanlar süre beklemeden kadroya geçecek. 28 Kasım 2022 sonrası iş başı yapan sözleşmeli personeller ise 3+1 yıl sonrasında memur olacak.

Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde Meclis, ilk mesaisini tamamladı. Teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

28 KASIM DETAYI

458 bin kişiye kadronun önünü açan teklif, 28 Kasım 2022'den önce göreve başlayanlara doğrudan kadro hakkı tanıyor. Kadroya geçiş başvurusu için bir ay süre tanınacak.

Kadroya geçenler, görevde yükselme ve tayin gibi tüm haklardan yararlanabilecek. Tayin hakkı, 1 yıl sonra verilecek.

KPSS ŞARTI GETİRİLECEK

Belediyelerdeki sözleşmeliler de düzenleme kapsamında yer alıyor. Yasa çıktıktan sonra da mahalli idarelerde çalışmak için KPSS şartı getirilecek.

KAMU ÇALIŞANLARININ HEPSİNİ KAPSIYOR

Vekil ebe ve hemşireler ile vekil imam hatip ile müezzin-kayyımlar da kapsamı dahilinde.

4. YILIN SONUNDA GEÇİŞ YAPABİLECEKLER

28 Kasım 2022 tarihinden sonra sözleşmeli olarak göreve başlayan personeller ise 3 yıl çalıştıktan sonra ki 1 yılda bağlı bulundukları kurumda memur olarak kalacak. Toplamda 1 yıl memur olarak bağlı bulunduğu kurumdan sonra farklı kurumlara geçiş yapabilecekler.

BU HAFTA YASALAŞMASI BEKLENİYOR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelen yasa tasarısı Genel Kurul'da görüşülerek bu hafta içinde yasalaşması bekleniyor.