Şırınga çikolata okullara girdi, çocuk ölümleri artıyor

TAKİP ET

Son günlerde artan şırınga çikolata olayları aileleri ve vatandaşları panik yaşamasına neden oluyor. Okullarda satılan şırınga çikolata nedeniyle ölen çocukların sayısında artış yaşanması velileri tedirgin etti. Şırınga çikolata nedir, şırınga çikolata nerede satılıyor, şırınga çikolata okullarda yasak değil mi?, şırınga çikolata hangi markanın kim üretiyor?

Çocukların en çok tercih ettiği besinlerden biri de çikolata. Evde, okulda ve sokakta her gün çikolata tüketiliyor. Erişim ve satın alması da çok kolay. Son dönemde şırınga şeklinde yapılan çikolatalar büyük bir tehlike oluşturmaya başladı. Aileler tedirgin. Çocuklarına bir şey olmasından korkuyorlar ve çözüm yolları araştırıyorlar.



Boğaza kaçıyor

Marketlerin yanısıra okullarda bulunan kantinler de dahil olmak üzer pek çok yerden satın alınabilen şırınga çikolata görüntüsüyle dikkat çekse de ölümcül bir hale gelebiliyor. Çikolatanın akışkanlığına kendisini kaptıran çocukların boğazına kapak kaçabiliyor. Bu sebeple birkaç ölüm vakası yaşandı.


Şırınga çikolata neden tehlikeli?

Şırınga çikolatanın ucundaki kapağı basınçla fırlayıp nefes borusunu tıkayabiliyor. Kapağı açılmadan ağıza götürülen şırınga çikolataya basınç uygulandığı takdirde kapak büyük tehlike yaratıyor. Şırınga çikolatanın çeşitli markaları bulunuyor.

Şırınga çikolatadan kim öldü?

Ankara'nın Keçiören ilçesinde Mert Yağız Köksal'ın, kantinden aldığı şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yerken, nefes alamayıp fenalaşmıştı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 7 yaşındaki Mert hayatını kaybetmişti.