Sigara içenlere fahri denetçiler ceza kesecek

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sigara içilmeyen alan kapsamını genişletilerek, sigara yasağına uymayan kişilerin denetimlerinin yapılması için fahri denetçiler oluşturulacağını, fahri denetçilerin sigara içilmesinin yasak olduğu alanlarda sigara içenlere ceza kesme yetkisi verilmesi noktasında çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılının bugün açılması ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarı kapalı alanlarda sigara içilmesi tanımına yönelik yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi.

YARI KAPALI ALANDA SİGARA İÇMEYE YENİ DÜZENLEME

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sigarayla ilgili yeni bir çalışma olduğunu belirterek, "Kapalı alan tanımını şekillendiriyoruz. En iyi alanların sigara içenlere ayrıldığını, sigara içmeyenlere daha geride alanların verildiğini biliyoruz. İstismar edildiğini görüyoruz. Bununla ilgili bir düzenleme ve yeni bir tanımlama geliyor. Yarı açık ve kapalı alan istismar ediliyor. Yarı açılır-kapanır sistemi de kapalı tanımlayan ama açık alanı da nasıl bir alan olması gerektiğini netleştiren bir yaklaşım olacak” dedi.

FAHRİ SİGARA DENETÇİLERİ CEZA KESECEK

Bakan Koca, yasaklanan alanlarda sigara içen kişilerin denetimini sağlamak için fahri müfettişlerin oluşturulacağını, fahri kişilere ceza kesme yetkisi verilebileceğini belirtti.

NARGİLE KAFELEREDE CEZA GELİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, nargile kafeler içinde bir çalışma yapılacağını belirterek, nargile ile sigaranın aynı kategoride olduğunu, sigara yasakları kapsamının nargile içinde geçerli olacağını belirtti.