Sarallar Ve Şahinler'e Mafya Operasyonu

TAKİP ET

Alaattin Saral ve Samsun Bafralı Sedat Şahin arasında yıllardır süren husumet yüzünden onlarca kişi öldürüldü. Aralarında mafya hesaplaşması olan iki mafya babasına operasyon yapıldı. Operasyon için düğmeye basan ekipler, İstanbul, Tekirdağ, Sakarya, Kocaeli, Samsun'da eş zamanlı baskınlar düzenlendi. 52 kişi gözaltına alındı.

 

İstanbul merkezli 5 ilde Şahinler ve Sarallar grubu olarak bilinen organize suç örgütlerine yönelik operasyonda 52 kişi gözaltına alındı.

İki grubun birbirine saldırı hazırlığında olduğu bilgisi üzerine çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında örgüt üyeleri takibe alındı. Operasyon için düğmeye basan ekipler, İstanbul, Tekirdağ, Sakarya, Kocaeli, Samsun'da eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 52 kişiden 45'i adliyeye sevk edildi. 

 

 

Sarallar grubu lideri Alaattin Saral ile Şahinler grubunun lideri Sedat Şahin hakkında da yakalama kararı olduğu bildirildi. Operasyonda 38 silah ele geçirildi. Cephaneliği andıran silah, mühimmat ve malzemeler Emniyet'te sergilendi.

 

 

 

CEPHANELİK GİBİ

Adreslerde yapılan aramalarda, biri kurusıkı 27 tabanca, 8 uzun namlulu silah, 1 Uzi marka otomatik silah, 1 adet jammer cihazı, 1 adet susturucu ile çeşitli ebatlarda 570 adet fişek, 2 çelik yelek ele geçirildi. Silahlardan bazılarının bir otomobilin ön konsolundaki, elektrikli hidrolik zuladan çıkması dikkat çekti. Gözaltına alınan şüphelilerden 45'i adliyeye sevk edilirken, ele geçirilen cephaneliği andıran silah ve mühimmatlar Emniyet'te sergilendi.

 

KAYNANASINI VURDULAR

Polisin yaptığı operasyon ve sorgu sürecinde, 2 grup arasındaki husumetin, 19 Mayıs'ta Beykoz'da yaşanan bir saldırını tetiklediği öğrenildi. İddiaya göre, Sarallar Gurubu; hasım oldukları Sedat Şahin'i villasında kahvaltı yaparken öldürmeye teşebbüs etti. Uzun namlulu keskin nişancı silahıyla 1 kilometreden atış yapan, keskin nişancı, Şahin aynı masada kahvaltı yapan kayınvalidesi Gülçin E'yi vurdu. Gülçin E. saldırıdan yaralı kurtulurken, Organize Polisi, o dönem olayla ilgili 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

 

 

İNTİKAM İÇİN 3 CİNAYET

Beykoz'daki saldırının ardından, Şahin Grubu saldırıya karıştıkları iddia edilen isimleri hedef aldı. İddiaya göre, “Şahinler; 6 Haziran'da İbrahim A.'yı Kağıthane'de, 9 Ağustos'ta Abbas A.'yı; 25 Kasım'da ise Yakup Ç.'yi Göktürk Mahallesi'nde öldürdü. Polis, cinayetlerin arından saldırıların tetikçilerini gözaltına aldı. Polis, hasım grupların saldırı hazırlıkları ve eylemleri sebebiyle, 28 Temmuz, 15 Ağustos ve 26 Ağustos'ta ara operasyonlar düzenleyerek çok sayıda şüpheliyi yakaladı. Aramalarda ise, 1 Lav silahı, 2'si kaleşnikof marka 3 uzun namlulu silah, 4 el bombası ve 7 tabanca ele geçirildi.

 

İKİ ÖRGÜT LİDERİ ARANIYOR

Polisin yaptığı baskınlara rağmen Sarallar elebaşı Alaattin Saral ile Şahinler'in elebaşı Sedat Şahin'in aramalara rağmen bulunamadığı öğrenildi. Polis 2 suç örgütü liderinin yakalanması için çalışmalarının sürdürüyor.