Sadece İstanbul mu?

TAKİP ET

Geçen hafta ülkemizin hertarafına kar yağdı ve bizler bir haftadan beri İstanbul u konuşuyoruz .Bütün tartışma programlarında Ekrem İmamoğlu nun balıkçıda yediği yemek ve İstanbul'un çektiği çile. 

    Peki ya Samsun bizim yaşadığımız şehir. Bizim şehrimizin merkezinde çok fazla sıkıntılı bir durum olmadı ama ilçelerde ve yaklaşık 1000 e yakın köyden mahalleye dönüşen kırsal kesimde vezrköprünün en ücra köşesinde Ladik in Akdağ ında Salıpazarın Ayvacığın uzak mahallelerinin yollarıda kapanmıştır ve belediyeler buraları açmaya çalışmışlardır . Bu çalışmalar yapılıyordur ve yapılmıştırda muhakkak.
    Fakat bu gibi durumlarda şehirlerde bazı önemli noktalar vardırki insan sağlığı ile ilgili direkt alakalı yerler. 
    Eğitim araştırma hastanesine Perşembe günü gittiğimde kar yağışının durduğunun 3. Günüydü hastane bahçesinin içi ve bahçe içindeki otopark alanları ve yaya yolları karlı ve buz tutmuş durumda idi vatandaşlar ve çalışanlar araçlarını hastane dışındaki anayol kenarına çekmişler .Anayol da tam olarak temizlenmedini için araç parklarından dolayı yol dahada daralmış ve trafikte çok yavaş işliyordu. Birgün sonra Cuma günü tekrar hastaneye gittiğimde aynı manzara ve durum devam ediyordu hatta havanın soğukluğu dan dolayı buzlanma biraz daha artmış ve vatandaşların yürümeleri dahada zorlanmıştı. Yaya yolları kürekle bir insanın geçeceği kadar açılmış karşıdan başka birisi geldiğinde teşbihte hata olmaz eğer diğer kişi "inatçı keçilik" yapmaz ise buzun üzerine geçerek diğer kişiye yol veriyor.
    Burası samsun Eğitim Araştırma Hastahanesi Samsun'un 17 ilçesinden hatta civar illerden de insanların geldiği gelenlerin de hasta ,hasta yakınları çoluk çocuk ve yaşlı insanlar olduğunuda düşündüğümüzde durumun vehametini daha iyi kavrayabilir iz . Hastanemiz İYİ partili bir belediyemizin hemen yanında ve birde AK Partili büyükşehir belediyemizde mevcut şehrimizde CHPli belediyemizde var tabiki .
    Halbuki hastanemizin otoparkının ve yaya yollarının açılması enfazla bir bilemediniz iki saatlik birzaman diliminde yapılabilecek bir durumdur. Belediye başkanının herşeyi kendisinin düşünebilmesi ve ilgilenmesi imkansız bir durumdur Her kadrodaki çalışanlar kendileri sorumluluk alacaklar yetkilerini kullanacaklar. Bakacaklar ama baktıklarında Görebilecekler Gördüklerinde düzeltecekler Herkes baktığında gördüğünü düzeltse  İstanbul dada bizim araştırma hastanemizdede kar la ilgili sıkıntıyı ve mağduriyeti kimse yaşamaz buna Hastane yönetimide dahil tabiki.