Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Hangi illerde yasak olacak?

TAKİP ET

Dünya genelini etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de ve bir çok ülkede sokağa çıkma kısıtlaması yada sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Türkiye'de son bir aydır uygulanan hafta sonu ve resmi tatillerde sokağa çıkma yasakları, önümüzdeki günlerde de uygulanmaya başladı. Sokağa çıkma yasakları Ramazan Bayramı'nda olacak mı soruları sıkça konuşulurken, uzmanlar hafta sonu olan sokağa çıkma yasağının dini bayram olan Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı konuşuluyor.

Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

BAYRAMDA YASAK OLABİLİR
AK Parti kurmayları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vatandaşların bayramda yasağı desteklediği araştırmayı sundu.

BİLİM KURULU AÇIKLAYACAK
Bilim Kurulu da yasak isteyince 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilecek.

VİRÜSÜN YAYILMASI BAYRAMDA ARTABİLİR
Koronavirüs salgının dahada azaldığı bu günlerde, bayram dolayısı ile akraba ziyaretleri ile salgının tekrar üst safhalara çıkmasının önüne geçilmesi için, 23-24-25-26 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı olabileceği değerlendirildi.

HANGİ İLLERDE YASAK OLACAK
Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikle 30 Büyükşehir ve Zonguldak olmak üzere 31 şehirde sokağa çıkma yasağı olacağı değerlendiriliyor.

GENELGE YAYINLANACAK
Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı resmi olarak ilan edilebilmesi için İç İşleri Bakanlığı tarafından genelge yayınlanması bekleniyor.