Okan Çakır, 'Malı Eline Verirler'

TAKİP ET

Bir dolar ve bir traktörün acı hikayesi. Dolar'ın Türk Lirası karşısında değer kazanması bir çok yatırımcının dikkatini çekti. Önceleri 1 dolar 9 lira civarında iken borsa ve forex işlemleri yapan yatırımcılar haricinde kimsenin dikkatini çekmiyordu.

Sonra dolar hafiften yükselişe geçti, 9,50 lira oldu sonra 10 lira.

Dolar 10 liranın üzerine çıkınca sosyal medyada vatandaşlar Türk Lirası’nın değer kaybetmesini eleştirdi. Bazıları da elini ovuşturmaya başlamıştı.

Dolar 11 lira seviyesine çıkınca sosyal medyada dolar paylaşımları daha da artmaya başladı.

Şimdi bazı vatandaşlarında radarına giren dolar, yerinde durmuyor sürekli artıyordu.

Dolar 12 liraya çıktı, “paralarımı getir hanım dolara yatırayım” diyen Ahmet amca döviz bürosuna gidene kadar dolar 13 lira olmuştu bile.

Dolar 14 lira seviyesine geldi, artık vatandaşlar hayat pahalılığından isyan etmeye başladı. Ama bu arada Mehmet amcada elinde ne var ne yoksa koşa koşa Türk Lirası’nı, ABD’nin parasına çevirmek istedi.

Doları yerinde tutmak ne mümkün, sürekli artıyor, arttıkça bazıları üzülürken bazıları ise parasını dolara çevirdiği için kahkahalar atıyordu.

Oturduğu yerden sadece dolar artışı nedeniyle parasına para katanların keyfi tavanda iken, kıt kanaat geçinen garip vatandaş ise artan yağ fiyatlarından dert yanmakta idi.

Doların ise keyfi yerinde; 15 olmuştu, 16 olmuştu ve hatta 17 oldu.

Sonra bi dedikodu yayıldı.....
Yazının devamını okumak için tıklayınız!