OHAL (Olağan Üstü Hal) Uzatılacak mı?

TAKİP ET

Olağan Üstü Hal (OHAL) uzatıldı mı, uzatılacak mı, Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL'i uzattı mı? OHAL süresi uzadı mı 2016?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı, Mit Müsteşarı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları,  Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in katıldığı toplantı 6 saat sürdü.

 

MGK’DAN ÇIKAN KARARLAR

Yaklaşık 6 saat süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi tarihinin her yıl, 'Demokrasi ve Özgürlükler Günü" olarak anılması kararı çıktı. Ayrıca Türkiye’nin Suriye sınırı üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edilerek, sivil ve askeri olmak üzere tüm uçaklar için, uçuş yasağı konulmuştu. Toplantıdan çıkan karara göre bölgede ki uçuş yasağının kaldırılması kararı alındı.

Son alınan karar ise; Doğu ne Güneydoğu’da ki HDP’li belediyelere, PKK’nın çıkarları doğrultusunda yardım ettiği gerekçesiyle kayyum atanmıştı. Devletin ve milletin öz kaynaklarını PKK lehine kullanan bu belediyeler için idari ve hukuki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği açıklandı. Yani OHAL süresi bitse dahi PKK’ya yardım eden bu belediyeler hakkında yasal süreç devam edecek.

En merak edilen konulardan biri ise OHAL süresinin uzatılıp uzatılmayacağı oldu. 20 Temmuz 2016 tarihinde başlayan OHAL, 3 ay sonra sona erecek. 20 Ekim 2016 tarihinde bitmesi beklenen OHAL için MGK’dan yeni bir uzatma kararı alındı mı soruları yöneltilirken, MGK bu konuda her hangi bir açıklama yapmadı. Fakat yapılan açıklamalara göre OHAL süresinin bir süre daha uzatılacağı sinyalleri verildi.

GerçekTaraf.com