Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti, Oğuzhan Asiltürk kimdir?

TAKİP ET

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk vefat etti. Asiltürk, koronavirüs tedavisi görüyordu.

Geçtiğimiz günlerde zatürreye bağlı olarak hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti.

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Asiltürk’ün vefatını “Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk beyefendi Hakk’ın rahmetine kavuştu… Mekanı cennet, makamı a’li olsun.. Milli Görüş camiamızın başı sağolsun…” ifadeleriyle duyurdu.

AMBULANS UÇAKLA ANKARA’YA GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

Asiltürk, koronavirüs nedeniyle İstanbul’da rahatsızlanarak 13 Eylül’de ambulans uçakla Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Doktor oğlunun evinde rahatsızlanarak İstanbul’dan Ankara’ya kaldırılan Oğuzhan Asiltürk’e (86) doktorlar tarafından yapılan tetkikler sonucu zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı tanısı konulmuştu

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN KALDIRILMASININ MİMARLARINDANDI

Oğuzhan Asiltürk ismi kamuoyunda yoğun olarak Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması sırasında gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Asiltürk, sözleşmenin kaldırılacağını ilk açıklayan isim olmuştu. Asiltürk, “AK Parti’nin yetkilileri bana geldi ve bu sözleşmenin (İstanbul Sözleşmesi) kesinlikle kalkacağını söyledi. Lütfen siz bizi destekleyecek şekilde konuşun da bize yardımcı olun. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da görüşü kalkması yönünde. Ben de biliyorum ifade ettiğini, kesinlikle kalkacak. Ama kalkarken onların içerisindeki bazı cahiller var, kadın hakları, madın hakları falan diyenler. Onların hepsi Türk Ceza Kanunu’nda da var diye şey ediyor. Ondan böyle rahatsızlık duyuyorlar ama kaldıracaklarını kesin olarak kendisi de ifade etti” demişti.

Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk sık sık görüşüyordu.

SAADET PARTİSİ’NİN CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILMASI İÇİN ÇALIŞIYORDU

Oğuzhan Asiltürk, son Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın dışında kalan Saadet Partisi’nin bu ittifaka katılması için son dönemde yürüttüğü çalışmalar, yaptığı açıklamalar ve Saadet Partisi’nde liderlik değişimi için yayınladığı deklarasyonla gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la sık sık görüşen Asiltürk, Kıbrıs ziyaretinde de Erdoğan’a eşlik etmiş, uçaktan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kolunda inmesiyle dikkat çekmişti.

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Geçmişte İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları görevlerinde bulunan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 25 Mayıs 1935 tarihinde dünyaya geldi. 86 yaşındaki Asiltürk ilkokul, ortaokulu ve liseyi Malatya’da okudu.İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu olan Oğuzhan Asiltürk bir süre serbest müşavir mühendislik yaptıktan sonra siyasete atıldı.

Siyasi kariyeri boyunca 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yapan Oğuzhan Asiltürk evli ve dört çocuk babasıdır.

SİYASİ KARİYERİ

Oğuzhan Asiltürk, Milli Selamet Partisi (MSP) davası sebebiyle bir yıl gözaltında kaldı. Sonra yargılandı ve beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı. Yasağı 1987 Anayasa referandumu ile kalktı. Yasağı kalktıktan sonra ilk kongrede Refah Partisi’nin genel sekreterliğine seçildi. 11 yıl sonra tekrar Malatya’dan milletvekili seçildi. Fazilet Partisi’ne girdi.
Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın ölümünün ardından Saadet Partisi’nin YİK başkanlığına seçilen Asiltürk’ün, ayrıca kaleme aldığı “Sosyal Yapının Güçlendirilmesi” adlı bir kitabı bulunuyor.

Dönemin Refah Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Asiltürk.

Asiltürk, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla orduda bulunan Anti-Amerikancı kadroların tasfiye edildiğini iddia etti. Yine 28 Şubat sürecinin de ordunun tamamına mâl edilemeyeceğini savunan Asiltürk, bir grup cuntacı generalin medya, iş adamları ve diğer siyasi partilerin de desteğiyle 28 Şubat sürecini başlattığını savundu. Saadet Partisi’nin kurucuları arasında yer alan Asiltürk, aynı zamanda Milli Görüş Vakfı Başkanlığı da yapıyordu.