Müftü açıklama yaptı, kredi kartı ile kurban kesilir mi?

TAKİP ET

Kurban bayramının gelmesi ile birlikte, artan kurbanlık fiyatları, kurban kesim yerleri internette en çok aranan sorular oldu. Kurban kilosu fiyatları kadar, kurbanlığın kredi kartı ile alınması da en fazla sorulan sorular arasından yer aldı. Kavak Müftüsü Nuh Arslan, banka kredisi çekerek kurbanlık alınır mı sorusuna da cevap verdi.

Samsun ili Kavak ilçesi Müftüsü Nuh Arslan, kurban kesmenin ihtiyaçları ve borçları dışında belirli miktarda malı bulunanlara vacip olduğunu söyledi.

KURBAN KREDİ KARTI İLE ALINABİLİR AMA BİR ŞARTLA

Kurban kesmekle mükellef kişinin kurbanlığı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabileceğini belirten Arslan, bedelin kredi kartıyla ödenmesinin kurbanın sıhhatine engel teşkil etmeyeceğini ancak borcun ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşülmemesi gerektiği vurguladı.

KREDİ ÇEKEREK KURBAN ALINMAZ

Arslan, kurbanın banka kredisiyle alınması durumunda faiz ödenecekse bunun faiz verme yasağını işlediği için günaha girmiş olunacağına dikkati çekerek, "Maddi durumu iyi olmayan kişinin böyle yöntemlere başvurması yerine kurban kesmemesi daha uygun olur. Krediyle kurban keserek haram parayla Allah'a yakınlaşılmaz." dedi.