Milli Piyango'da Hile Mi Yapılıyor? 2020 Yılbaşı Biletlerinde Hile Var Mı?

TAKİP ET

Milli Piyango 2020 Yılbaşı bilet fiyatları açıklandı. Milli Piyango Yılbaşı ikramiyesi toplam 80 Milyon lira. Yılbaşı yaklaşınca vatandaşları ayrı bir heyecan sarıyor. 2020 Milli Piyango yılbaşı biletleri satışı sunuldu. En fazla satılan bilet ise her sene olduğu gibi çeyrek bilet oldu. Milli piyango bileti alanlar 31 Aralık akşamı yapılacak çekilişi heyecan ile beklerken, sosyal medyada dolaşan videolar, milli piyangoda hile mi yapılıyor söylentilerine neden oldu.

Her yıl sonunda vatandaşlarda başlayan Milli Piyango Çekilişi heyecanı, bu sene kuşkulara neden oldu. Devletin her kanadında FETÖ üyesi terörist grupların sızması, ayrıca Milli Piyango idaresinde de FETÖ operasyonları yapılması, Milli Piyango İdaresi’nde bu terörist grubun üyelerinin çıkması akıllarda soru işareti bıraktı.

2020 yılı yaklaşınca Milli Piyango biletleride satışa sunuldu. Tam Bilet 80 lira, yarım bilet 40 lira çeyrek bilet ise 20 liradan satışa sunuldu. Milli Piyango yılbaşı ikramiyesi bu sene toplamda 80 Milyon lira dağıtacak.

ÇEKİLİŞ SONUÇLARI CANLI YAYINDA BELİRLENSİN

Yıllardır yapılan çekilişlerin sonuçları canlı olarak yapılmaması vatandaşlarda da kuşku uyandırdı. Sonuçların bilerek FETÖ üyelerine ikramiye kazandırması iddiaları hızla yayılmaya başladı. Milli Piyango bayisi işletmecisi esnaf, 10 yıldır işletme sahibi olduğunu belirterek bir kere dahi büyük ikramiyenin kendi bayisinden çıkmaması nedeniyle aklında şüpheler oluştuğunu ekşisözlükte paylaşım yaparak duyurdu.

Bayii esnafı paylaşımında şu ifadelere yer verdi.

Yaklaşık 10 yıldır bayisiyim sayısal oyunların bir defa bile büyük ikramiye çıkmadı benim bayiye. müşterilerle artık papaz olmaya başladık. benim bile aklımda şüpheler oluşmaya başladı. Zaten ya Ankara Yeni Mahalle ya Antalya Muratpaşa ya gidiyor paralar. 
Chp Milletvekili Atilla Kart bir ara bu durumu meclise taşımıştı ama ne oldu sonuç yok. Milli Piyango bir açıklama yaptı sadece '' bize güvenin bizde yanlış olmaz falan gibisinden'' hepsi bu kadar. Bence tekrar eskisi gibi çekilişlerin canlı yayınlanması ve milli piyango idaresinin baştan aşağı incelenmesi lazım.

9 Ekim 2018 tarihli Milli Piyango çekilişinin görüntüsü sosyal medyada tartışma konusu oldu. İlk amorti numarasının belirlenmesinin ardından ikinci numaranın çekilişi esnasında ilginç bir an yaşandı.

MODERATÖR DÜĞMEYE BASMADAN TOP DÜŞTÜ

İlk amorti numarasının "4" olarak belirlenmesinin ardından sıra ikinci numaranın belirlenmesine geldi. Çekiliş heyeti butona basmadan "6" numaralı topun küreden çıkması ise herkesi şaşırttı.

Daha sonra ise çekiliş heyetinden görevli moderatör, duruma müdahale etti ve butona basmadığı halde topun düştüğünü söyleyerek çekiliş tekrar gerçekleştirdi. Tekrarlanan çekilişte amorti numarası yine 6 çıktı.

Çekilişin gerçekleştiği kürenin arkasında duran bir kişi ise tartışma konusu oldu. Sosyal medyada bu durum ise oldukça tartışıldı. 9 Ekim'de gerçekleşen bu çekilişin görüntüleri internette hızla yayıldı.