Maske fiyatları ne kadar, en iyi virüs maskesi, koronavirüs maskesi fiyat

TAKİP ET

Corona virüsten korunmak isteyen kişiler N95 maskeleri tercih etmeye başladı. N95 maske fiyatları ne kadardır, N95 maske tek kullanımlık mıdır, N95 maske Corona virüsünden korur mu, N95 model maskelerin Corona virüsünden ne kadar koruyabildiği ve fiyatı merak ediliyor.

Corona virüsün tüm dünyadaki etkisinin artmasıyla birlikte herkes virüsten korunma yollarını araştırmaya başladı. Uzmanlar virüsten korumak için kesinlikle maske takılmasını öneriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da vatandaşları uyarmasıyla birlikte herkes maske fiyatlarını ve hangi maskenin daha etkili olduğunu araştırmaya başladı. Dünyada ve Türkiye’de de virüsten korunmak için kullanılan maskelerden bir tanesi de N95 türündeki maskelerdir.

N95 Maske Fiyatları Ne Kadar?

N95 maskenin fiyatları modellere göre değişiklik göstermektedir. Bu maskenin fiyatı bazı alışveriş sitelerinde 30 TL’yken, bazı sitelerde ise 350 TL’ye kadar çıkabiliyor.

N95 Maske Nedir?

N95 maskeler bakteri, toz, virüs ve duman gibi kirletici etkilerden korunmayı sağlayan en önemli maske türüdür. Bazı işyerlerinde de kullanılan N95 maskeleri, iş güvenliği ekipmanı ve bazı medikallerde satılmaktadır. N95 maskeleri yüksek filtasyon verimliliği ve kolay nefes alıp verme sağlamasıyla dikkat çekiyor.

N95 Maske Tek Kullanımlık Mı?

Bu maskelerin gözenek yapısı belli bir standart aralığındadır ve bu gözenekler kullanımla birlikte değişmeye başlar. Maskenin zamanla toz tutmasıyla birlikte gözenekleri tıkanmaktadır ve bundan dolayı da bazı gözeneklerin çapı büyümektedir. Ayrıca suyun veya başka bir temizleyicinin uygulanması bu gözeneklerin deforme olmasına neden olmaktadır. Bu yüzden bu maskelerin kullanım süresi kullanım şekline göre değişmektedir. Bu maskenin günlük olarak değiştirilmesi gerekmektedir.

N95 Maske Corona Virüsünden Korur Mu?

Corona virüsünün boyutu 3 mikron kadardır. Bundan dolayı normal ağız ve burun maskeleri bu hastalıktan korunmada etkili olmasa da, bu tür maskelerin kullanılması virüsün bulaşıcı özelliğini azaltmaktadır. Ortalama fiyatlardaki maskeler %30 oranında virüsten koruma sağlamaktadır. Cerrahi maskelerde ise bu oran %70’e kadar çıkmaktadır. Sağlık çalışanlarının kullandığı N95 maskeler bu yüzden tavsiye edilmektedir. Virüsten koruyan maskelerin daha fazla hava filtresi bulunmaktadır. Corona virüsünden korunmak için el temizliğine fazlasıyla özen gösterilmesi gerekiyor. Corona virüsünden korunmak için yalnızca cerrahi maskeler tavsiye edilmektedir.