Kanlı Örgütün Devlet Kadrosu

TAKİP ET

Bir sabah uyandınız ve her şey değişmiş. Dışarıda askerler, ellerinde silahlar ile markete bile çıkmanıza izin vermiyor. Muhtarlar ortada yok, belediye başkanları tutuklanmış, milletvekilleri yok, Başbakan yok, Cumhurbaşkanı yok. Başımızda kanlı örgütün o isimleri var.

 

15 Temmuz darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı darbe hükümetinin Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu’nun oluşturulacağı isimlerin belli olduğu öne sürüldü.

 

Aydınlık yazarı Selahattin Önkibar‘ın yazdığı ‘Mehdi’nin Darbesi-Eşikteki Kıyamet‘ kitabında darbecilerin atayacağı Cumhurbaşkanı ve hükümetin Bakanlar Kurulunu yazdı. Yine Aydınlık yazarı Ufuk Söylemez de bu listeyi köşesinde yazdı. İşte o liste.

Ufuk Söylemez’in köşe yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Kitabın adı “Mehdi’nin Darbesi-Eşikteki Kıyamet”. Yazarı ise mesleğinin en olgun ve üretken çağını yaşayan, değerli gazeteci, yazar Sn. Sabahattin Önkibar.

S. Önkibar, yalnız yıllardır yazdığı Aydınlık okurlarının ve program yaptığı Ulusal Kanal izleyicilerinin değil, ülkemizdeki vatansever-milliyetçi ve demokrat Cumhuriyet sevdalısı-geniş halk kesimleri için de, sağ-sol demeden, köken-mezhep ayırmadan ilgiyle, izlenen, okunan, takdir edilen ve desteklenen bir önemli gazeteci/yazar ve milli ve yürekli bir aydındır.

Bu kitabı da, kolay okunan ve anlaşılır, çarpıcı-cesur ve çok dikkat çekici konu başlıklarıyla dolu.

Benim dikkatimi, son derecede merak ettiğim, FETÖ’cü darbenin siyasal ayağı ve siyasi işbirlikçilerinin kimler olduğuolacağı yolundaki çok sansasyonel iddianın yer aldığı bölüm çekti.

Kitabın 168. sayfasında Sn. Önkibar, ki geniş bir bilgi ve istihbarat akışına haiz olduğu bilinen, önemli bir yazardır. FETÖ’cü darbenin kabinesinde yer alacağı iddia edilen isimleri açıklıyor.

Sn. Önkibar, F. Gülen’in, İran’daki Ayetullahlar misali, manevi ve fetva makamı önder sıfatı en tepede olacağını yazıyor veşöyle devam ediyor;

“…Altındaki kadro şöyleydi:

Cumhurbaşkanı: Ekmeleddin İhsanoğlu.

Başbakan: Kemal Derviş.

Başbakan Yardımcısı: Bülent Arınç, Tayyibe Gülek, Cahit Paksoy, Suat Yıldırım, Nazlı Ilıcak.

İçişleri Bakanı: Şahabettin Harput.

Dışişleri Bakanı: Soner Çağaptay.

Adalet Bakanı: Ahmet Gündel.

Milli Eğitim Bakanı: Şerif Ali Tekalan.

Ulaştırma Bakanı: Recep Güven.

Milli Savunma Bakanı: Hilmi Özkök.

Kültür ve Turizm Bakanı: Ertuğrul Günay.

Bayındırlık Bakanı: Hüseyin Çelik.

Çalışma Bakanı: Sedat Laçiner.

Enerji Bakanı: İhsan Yılmaz.

Gençlik ve Spor Bakanı: Hakan Şükür.

Keza, Genelkurmay Başkanı Akın Öztürk, MİT Müsteşarı Ramazan Akyürek olacaktı…”

 

Muhalifgaste.com