İsrafil Kumbasar 16 sene öncede MHPliler tarafından darp edilmiş

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhinde 'koronavisü' paylaşımı yapan İyi Parti'ye yakın Yeniçağ gazetesi yazarı İsrafil Kumbasar, 16 yıl öncede MHP'li bir grup tarafından dayak yediği öğrenildi.

Twitter ve Facebook gibi sosyal medya hesaplarından MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik hakaretlerde bulunan İyi Parti'ye yakınlığı ile bilinen Yeniçağ Gazetesi'nde köşeyazarlığı yapan avukat İsrafil Kumbasar, MHP ve Ülkücülerden tepki gördü.

MHP'YE HAKARET EDİYORDU
İsrafil Kumbasar twitter üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP'lilere hakaretler ettiği belirtildi.

KOROVİRÜSÜ BAHÇELİ'YE BAĞIŞLAYIN
Son olarak Bahçeli için “Şu Devlet Bahçeli’ye corona virüsü bağışlayacak bir tane hayırsever yok mu yahu?” paylaşımında bulundu.

MHP'Lİ BİR GRUP DARP ETTİ
Kumbasar’ın yaptığı bu paylaşımın ardından MHP'liler sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Kumbasar'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara öfkelenen bir grup MHP'linin darp ettiği öne sürüldü.

16 YIL ÖNCEDE MHP'LİLERDEN DAYAK YEMİŞ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP’ye muhalif çizgisi olan ve İyi Parti’nin yayın organı Yeniçağ Gazetesi'nin yazarı İsrafil Kumbasar’ın 2004 yılında yine ülkücüler tarafından darp edildiği öğrenildi.

İsrafil Kumbasar başına gelen dayak olayı ve nedenini ise şöyle anlatmıştı;

"Sultanahmet'te bir lokantada ülkücü camiadan bir tanıdığım, bana 'Bahçeli aleyhine yazılar yazmaya devam edecek misin' diye sordu. Ben de 'bu yola baş koyduk' dedim. Daha sonra lokantadan ayrılıp tramvay durağına yöneldim. Tam bu sırada karşıdan da 5-6 kişilik bir grup geliyordu. Gruptan biri yanıma gelip bana kafa attı. Kafayı atan kişi Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alişan Satılmış'tı. Kafayı yedikten sonra yere düştüm. Bu kez yerde tekmelemeye başladılar. Grup bir yandan beni tekmeliyor bir yandan da 'Hareketin Lideri Devlet Bahçeli' sloganını atıyordu. Daha sonra turistler yanıma geldi. Beni ayağa kaldırdılar. Bana sordukları ilk soru 'Who is Devlet Bahçeli?' oldu. Ben de kendilerine 'Hareketin Lideri Devlet Bahçeli' dedim ve bu diyalogu köşeme de taşıdım."

Yeniçağ Gazetesi'nin sahibi Ahmet Çelik ise işyerinin önündeki arabaya üç el ateş edildiğini ifade ederek "Kurşunlama sırasında yazıhane katındaydım. Güvenlik görevlisi arkadaşlar kırmızı bir otomobilin içinden ateş edildiğini görmüşler aracın plakasını aldık ve emniyete bildirdik. Ülkücü camia içinde maalesef örgütlü bir azınlık örgütsüz bir çoğunluğa hükmetmeye çalışıyor. Gazete olarak bu gerçekleri dile getirdiğimiz için hedef seçilmiş olabiliriz" dedi.

Dayak ve kurşunlama olayında adı geçen Ülkü Ocakları Başkanı Alişan Satılmış ise hakkındaki iddiaları yalanladı. İsrafil Kumbasar'ı yalancılıkla suçlayan Satılmış, şöyle konuştu: "Bunlar hasta ruhlu adamlar. İsrafil Kumbasar'ı Erciyes Zafer Kurultayı'nda da gördük. Kendisini dövecek olsak Erciyes'de döverdik. Kumbasar, hezeyan içerisinde. Dayak olayının olduğu gün Ankara'daydım. Kumbasar'a kafa atacak kadar aciz biri değilim. Kendisine kafa atsam bile bunu inkar edecek biri değilim."