FETÖ'nün Samsun'da ki 800 Milyon Lira Parası

TAKİP ET

Samsun'da FETÖ'nün avukatı olarak bilinen Avukat Fevzi Cem Şenocak'ta bulunan 800 Milyon liranın FETÖ'ye ait olduğu iddia edilmişti. Bu iddiayı Başbakan Binali Yıldırım doğruladı.

 

Sabah Gazetesi’nin yaptığı haber ile ortaya çıkan ve FETÖ’nün kasası olduğu iddia edilen Samsunlu Avukat Cem Şenocak’ın hesabında 800 Milyon olduğunu canlı yayında söyleyen Başbakan Binali Yıldırım konuya Adil Öksüz Hakkında sorulan bir soru üzerine girdi ve şöyle konuştu;

“Bir sivil Akıncı Üssüne geliyor. Orada sabahlıyor. Ne işin var orada. Arsa bakmaya geliyorum diyor. Neticede yani buna kargalar güler. Bu salıverilme işinin masum bir şey olmadığının tekrar ediyorum.

İddia odur ki Adil Öksüz bu işin Amerika ile Türkiye arasındaki koordinasyonunu sağlayan önemli isim. Yani bir öğretim görevlisi bir yıl içinde yüzden fazla Amerika’ya nasıl gider gelebilir. Maaşı bile yetmez. Kaldı ki geçen gün akrabalarının üzerinde 4 Milyondan fazla para çıktı. Mesela FETÖ’ler Allah rızası var diyorlar ya, bakıyorsun öğretim görevlisi var 43 Milyon Bank Asya’daki hesabında para var. Avukatlar var 800 Milyon üzerinde hesabında para var. Bakıyorsun sıradan memurun milyonu aşan mertebe para var bu nasıl oluyor. Bu örgütün ne kadar kapalı bir kotu olduğunu nasıl çalıştığını açık bir şekilde ortaya koyuyor”

Bilindiği gibi Sabah Gazetesi’nde Samsunlu Avukat Fevzi Cem Şenocak’ın hesabında 800 Milyonun olduğu haberinin ardından Kayyım Avukat Hasan Ölçer,  FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'de vekâletini verdiği 5 avukattan biri olan Fevzi Cem Şenocak'ın banka hesabında 800 milyon lira olduğu belirtmişti.

Bunun ardından ise Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz böyle bir paranın avukatın hesabında olmadığını belirten bir açıklaması basında yer almıştı. 

 

Akasyam