CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversiteli gençlere ücretsiz prezervatif dağıttı

TAKİP ET

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversiteli gençlere ücretsiz prezervatif dağıtılması, belediye meclisinde tartışmalara neden oldu. AK Partili meclis üyeleri, üniversiteli gençlere ücretsiz prezervatif dağıtılmasının örf ve adetlere uygun olmadığını söyledi.

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin stant kurarak üniversiteli öğrencilere ücretsiz prezervatif dağıtması tepkilere neden oldu.

ÜNİVERSİTELİLERE BEDAVA PREZERVATİF
AK Partili meclis üyeleri, üniversiteli gençlere ücretsiz prezervatif dağıtılmasının örf ve adetlere uygun olmadığını belirtieken, CHP'li başkan Vahap Seçer ise uygulamanın doğru olduğunu savundu.

HİBE VERİLMİŞ
AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Emin Kurt, "Sağlık Daire Başkanlığımız, Mersin Üniversitesi'nin içinde prezervatif dağıttı. Bu bizim toplumumuzun örf ve adetlerine uygun mudur?" diye sordu.

Bunun üzerine Sağlık Daire Başkanı Dr. Hülya Atila, "HIV, AIDS alanında Mersin Üniversitesi, Birleşmiş Milletler ve özellikle de Sağlık Bakanlığı bizimle işbirliği protokolü yaptı. Burada kullanılan tüm materyaller belediye dışında bize hibe olarak geldi." dedi.