Cephaneliğe Girmek İsteyen Gizemli Yarbay Kim?

TAKİP ET

15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerlerin darbe girişiminde önemli rol oynayan, Hasdal Kışlası'nda geçtiğimiz gün yaşanan olay kafaları karıştırdı. Darbe girişimi gecesinde birçok tankın, silahın ve askerin çıkış yaptığı kışlada, yeni bir 'kalkışma' alarmı verildi.

 

15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerlerin darbe girişiminde önemli rol oynayan, Hasdal Kışlası’nda geçtiğimiz gün yaşanan olay kafaları karıştırdı.

Darbe girişimi gecesinde birçok tankın, silahın ve askerin çıkış yaptığı kışlada, yeni bir ‘kalkışma’ alarmı verildi.

KOMUTANLAR ASKERLERİ UYARDI

Hasdal Kışlası’nda yaşanan olay geçtiğimiz gün kışlanın komutanlarının askerleri ‘yeni bir darbe girişimi’ konusunda uyarması ile başlıyor.

Önce komutanlar askerleri, “Yakın zamanlarda, 15 Temmuz benzeri yeni bir darbe girişimi olabilir, eğer bir rütbeli gelip sizden silahlarınızı vermenizi emrederse asla silahlarınızı vermeyin, ‘Emredersiniz Komutanım’ deyin ve uzaklaşın.” sözleriyle uyarıyor.

CAPHANELİĞE GİRMEK İSTEYEN YARBAY

Bu uyarının hemen ardından ise kışlaya ‘Asker sayımı yapacağını’ söyleyen bir yarbay geliyor. Yarbay kışlaya nizamiye kapısından giriş yapıyor ve cephaneliğe doğru ilerliyor. (Bu arada nizamiye dışında kışlanın hiçbir yerinde güvenlik kamerası bulunmuyor.)

Yarbay, cephaneliği koruyan askerden silahı kendisine vermesini emrediyor. Asker de, “Silahımı veremem, üzerime zimmetli.” cevabını veriyor.

Bunun üzerine yarbay, cephaneliği anahtarının bulunduğu askeri arayarak, beraberinde geldiği unimoglar ile cephaneliğe girmek istiyor. Fakat anahtarın bulunduğu askeri bulamıyor.

KIŞLADA GÖREVLİ DEĞİL VE KİMSE TANIMIYOR

Askeri bulamayan yarbayın kışladan ayrılmasının ardından, kışlada alarm veriliyor.Yarbayın Hasdal Kışlası’nda görevli olmadığı ve kimse tarafından tanınmadığı ortaya çıkıyor.

Kışlaya neden geldiği, nasıl geldiği, nasıl çıktığı da hala sırrını koruyor.

TÜM IŞIKLAR SABAHA KADAR SÖNDÜRÜLDÜ

Daha sonra kışlada yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Kışlanın etrafı tellerle çevriliyor ve tüm kışlanın ışıkları söndürülüyor. Elektrikler önlem amaçlı kapatılırken, kışla sabaha kadar karanlığa bürünüyor.

Gün ağardığında, deyim yerindeyse kışlaya uçan kuş bile alınmıyor. Tüm araçlar en ince noktasına kadar aranırken, çalışanlar dahi içeriye telefonla bildirilerek girebildi.

EMEKLİ ALBAY DA TARİH VERMİŞTİ

Öte yandan dün de Abdullah Öcalan’ı sorgulayan emekli albay Hasan Atilla Uğur, çok yakın zamanda bir darbe girişimi olacağını açıklamıştı.

Şok bilgiler paylaşan Uğur, "İkinci kalkışmaya hazır olun. Ve çok yakın bir zamanda. Çok net bilgi olarak söylüyorum: İkincisi daha kanlı olacak. İkinci kalkışmayı gayri milli unsurlar, PKK ve FETÖ birlikte yapacak. Şuanda ABD'nin argümanı durumunda olan tüm örgütler hepsi birlikte yapacaklar. Eğer biz bu oyunu bozmazsak, ikinci girişim Kasım ayını geçmez." diyerek adeta tarih vermişti.

 

Bu açıklama gündeme bomba gibi düşmüşken İstanbul’un en önemli kışlalarından birinde yaşanan bu olay, ikinci bir kalkışmanın olabileceği ihtimalini daha da kuvvetlendirdi.

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamaları ile Hasdal Kışlası’nın Çorlu tarafına taşınacağı kaydedilmişti.

SadeceHaber