Adıyaman'da 6 Milyar Dolarlık JELİBON Bulunduğu İddiası

TAKİP ET

Sözcü Gazetesi Yazarı Murat Muratoğlu'nun Adıyaman'da 6 Milyar Dolarlık Jelibon Rezervi Bulunduğu Yönündeki Sarkastik Paylaşımı Melih Gökçek Tarafından Gerçek Sanılmış

Yeni petrol ve kıymetli maden rezervi keşfi haberlerinin yoğunluğu -özellikle her seçim döneminde- artıyor.

Bugün, bulunduğu haberleştirilen rezervleri eleştiren mizahî bir sosyal medya paylaşımını aktaran haber metinlerinin gerçek sanıldığı bir durumla karşılaştık.

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu da 28 Haziran 2022 günü yeni petrol rezervi keşfi açıklamalarına göndermede bulunan bir tweet atmıştı:

“Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım. [Fake falan olmasın başkanım?] Hayır fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor.”