Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Göz kapağı estetiği nasıl yapılır diye merak edenler, genellikle çeşitli faktörlere bağlı olarak göz kapağında düşüklük meydana gelenlerdir. Tüm ciltte olduğu gibi göz kapaklarında da yaşa bağlı olarak sarkma meydana gelir.

Yaş ilerledikçe göz kapaklarının üzerindeki deri aşağı doğru düşerek göz kapaklarını kapatır. Göz kapakları da daha aşağı doğru sarkarak gözün küçük görünmesine yol açar. Göz kapağı estetiği nasıl yapılır sorusunu soranlar, özellikle bu operasyonun ağrılı olup olmadığını merak eder. Aynı zamanda iyileşme sürecinin ne zaman tamamlanacağı da merak edilir.

Göz kapağının yer aldığı bölgenin ne zaman sarkacağı ve kişiyi rahatsız etmeye başlayacağı çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterir. Kişinin yaşayış şekli ve genetik faktörler yaşlanma belirtilerinin daha erken ortaya çıkmasına yol açabilir.

Göz Kapağı Estetiğini Kimler Yaptırabilir?

Göz kapağı estetiğini yaptırabilecek olan kişiler için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Yaş sınırı olmasa da genellikle 35 yaşından sonra bu operasyon yaptırılır. Daha önceki yaşlarda da bu operasyonun yaptırılması mümkündür. Özellikle göz yapısından memnun olmayan kişiler 35 yaşından önce de göz kapağı estetiği yaptırabilir.

Göz kapağı estetiği blefaroplasti olarak adlandırılır. Bu operasyon, etkilerini 7-8 sene boyunca sürdürmeye devam eder. Operasyon sonrası kişi daha enerjik bir görünüme kavuşur. Estetik işleminin günü netleştirildikten sonra en az iki hafta önceden kan sulandırıcı ilaçların bırakılması ve sigara kullanımına ara verilmesi gerekir. Sigara kullanımı, iyileşme sürecini yavaşlatır. Göz kapağı estetiği nasıl yapılır sorusuna cevap ararken tüm detayları öğrenerek ameliyat sürecini bilinçli şekilde geçirebilirsiniz.

Göz Kapağı Estetiği Sırasında Hangi İşlemler Yapılır?

Göz kapağı estetiği sırasında yapılan işlemler hem alt hem de üst göz kapağı için söz konusudur. İşlem sırasında fazla olan dokuların çıkarılması gerekir. Üst göz kapağında tam katlanma yerinden kesi atıldığı için iz oluşumu gibi bir sorun meydana gelmez. Aynı anda farklı estetik operasyonlarla bir arada yapılabilir.

Alt göz kapakları zamanla aşağı doğru sarkabilir. Böyle durumlarda alt göz kapağında oluşan sarkma estetik operasyon sonucunda giderilir. Estetik ile çökme, sarkma, göz altı torbası gibi tüm belirtilere gerekli müdahale yapılır. Göz altında oluşan çökmenin geçmediği durumlarda yağ enjeksiyonu da yapılması mümkündür.

Göz Kapağı Estetiği Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Göz kapağı estetiği sonrasında dikkat edilmesi gerekenler doktorunuz tarafından size belirtilir. Doktor tavsiyesi olmadıkça ameliyat bölgesine herhangi bir krem ya da kozmetik ürünü uygulanmamalıdır. Şişlik ve morluklar birkaç gün içerisinde iyileşeceği için buz uygulamasına da gerek kalmaz.

Ameliyattan sonra sırt üstü yatarak ameliyat bölgesinde basınca yol açacak hareketlerden kaçınılmalıdır. İlk üç hafta göz kapaklarınızı kaşımamalı ve bu bölgeye mümkün mertebe dokunmamalısınız. Göz kapağı estetiği nasıl yapılır sorusuna cevap bulduktan sonra doktor seçimini yaparak operasyon gününü belirleyebilirsiniz.