Zonguldak'tan kısa kısa

TAKİP ET

ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait maden ocağında meydana gelen iş kazasında yaşamını yitiren işçi için dua edildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası'ndan (GMİS) yapılan yazılı açıklamada, TTK Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesinde 29 Aralık 2020'de meydana gelen iş kazasında yaşamını yitiren Soner Dağlıoğlu için Kur'an-ı Kerim okunduğu ve dua edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TTK Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi kuyu başında düzenlenen Kur'an-ı Kerim merasimine GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, kurumun Karadon Müessesesi Üretimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Recep Ayyıldız, Kilimli İşletme Müdürü Ümit Değirmenci, sendika yöneticilerinin yanı sıra GMİS yöneticileri ile maden işçileri katıldı. Şehit madenci için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından maden şehidi Soner Dağlıoğlu ve tüm maden şehitleri için dua edildi."

- 74. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası

Zonguldak Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, "74. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güner, Türkiye'de verem hastalığıyla ilgili toplumun bilgilendirilmesi amacıyla her yıl ocak ayının ilk pazar günü başlayan haftanın "Verem Eğitim ve Propaganda Haftası" olarak belirlendiğini kaydetti.

Güner, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Tüberküloz insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olmasına rağmen halen tüm dünyada bir halk sağlığı sorunu olarak önemini korumaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) raporlarına göre dünya genelinde tüberküloz görülme sıklığı düşmektedir. Buna rağmen küresel tüberküloz yükü halen çok yüksektir. DSÖ tahminlerine göre dünya genelinde her yıl yaklaşık 10 milyon yeni hasta ortaya çıkmakta ve 1,8 milyon insan veremden hayatını kaybetmektedir. Ülkemizde verem hastalığının teşhis ve tedavisi ücretsiz olarak yapılmaktadır. Tüberküloz ve dirençli tüberküloz hastalarının tedavisinde kullanılan birinci ve ikinci seçenek tüberküloz ilaçları, Bakanlığımızca temin edilerek ücretsiz olarak hastalara verilmek üzere sağlık kuruluşlarına dağıtılmaktadır."