"Yorgun mermi" ile ölen kızın ailesinden dava sonrası çocuklarının mezarına ziyaret

TAKİP ET

TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde "yorgun mermi" sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki genç kızın ailesi, sanığın 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından kızlarının mezarına ziyaret etti.

Tokat 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, başına yorgun merminin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Hanife Büşra Konyar'ın ölümüyle ilgili tutuklu yargılanan Ö.K'yi (29) 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, daha sonra tutuklu bulunduğu süreyi göz önüne alarak tahliyesine hükmetti.

Duruşmanın ardından genç kızın hayatını kaybettiği yere giderek buraya çiçek bırakan ailesi ve yakınları, ardından Erbaa Şehir Mezarlığı'nda bulunan kızlarının mezarını ziyaret etti.

Kızlarının mezarına çiçek koyan ailesi, uzun süre gözyaşı döktü. Bir süre dua eden Konyar'ın ailesi, daha sonra mezarlıktan ayrıldı.

Cumhuriyet mahallesi Hükümet caddesinde Hanife Büşra Konyar, geçen yıl 31 Aralık'ta yolda yürürken bir anda yere yığılmış, kaldırıldığı Erbaa Devlet Hastanesinde kafasında mermi olduğu belirlenmişti. Yaralı genç kız, sevk edildiği Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Olayla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Ö.K, tutuklanmıştı.