YEDAŞ yeni yıl ve kısıtlama günleri için ek tedbir aldı

TAKİP ET

SAMSUN (AA) - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ, sorumluluk alanında bulunan 5 ilde tüketicilere kaliteli ve kesintisiz hizmet sunabilmek için 3 gün boyunca 24 saat görev başında olacak yılbaşı ekibi oluşturdu.

YEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, yılbaşı gecesi ve kısıtlama günlerinde Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illeri ile bağlı bulunan tüm lokasyonlarda, enerji arzında söz konusu olabilecek aksama ya da arızalara anında müdahale edilmesi için 93 araç, 152 kişilik arıza ekibi ve 160 Çağrı Merkezi çalışanının görevlendirildiği belirtildi.

Operasyonun sevk ve idaresi için oluşturulan 66 kişilik nöbetçi amir kadrosunun koordinasyonu sağlayacağı belirtilen açıklamada, 15 şebeke yönetim operatörünün de tüm gün boyunca hazır bulundurulacağı aktarıldı.

Müşteri memnuniyeti odaklı çalışma kapsamında çağrı merkezine ek personel takviye edildiği, mobil ekiplerin her ihbarı anında değerlendirerek oluşabilecek arızalara karşı teyakkuzda bulunacağı bildirilen açıklamada, 186 Çağrı Merkezi'ne gelen tüm çağrılara 3 saniye gibi kısa sürede cevap verilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Belirtilen dönemde yaşanabilecek anlık kesintilerde hızlı erişim sağlanabilmesi adına vardiya girişlerinin değiştirildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Önemli saat aralığı göz önünde bulundurularak çalışan sayıları yüzde 100 kapasiteye çıkarılmıştır. 7/24 tüm ihbar, şikayet ve taleplerin karşılanacağı WeCall, WhatsApp, Webchat gibi uygulamaların takibini sağlayacak personel sayıları artırılmıştır. SMS ekibi güçlendirilerek anlık tüm kesintilerden tüketicilerin bilgilendirilmesi planlanmıştır."

Açıklamada, YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora'nın "Yeni yıl gecesi oldukça yoğun bir enerji sarfiyatı olacak. Sorumluluk alanımız olan Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop illerinde ekipler oluşturuldu. Kısıtlama süresi boyunca ve yoğun enerji kullanımının olduğu bu günlerden başarıyla çıkacağız. Bunun için tüm önlemleri aldık." ifadelerine yer verildi.