Vali Sonel, Ordulu gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı takdim etti

TAKİP ET

ORDU (AA) - Ordu Valisi Tuncay Sonel, gazi jandarma uzman onbaşı Bedri Uğurlu'ya, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı takdim etti.

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Aşağı Kazanlı Köy bölgesinde, 18 Ağustos 2016'da askeri aracın geçişi sırasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan gazi Uğurlu'ya madalya ve beratının takdimi için Valilik makamında tören düzenlendi.

Vali Sonel, burada yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerin başlarının tacı olduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratını gazimiz Bedri Uğurlu'ya takdim ettik. Devletimiz ve milletimiz her daim şehit ailelerimizin, gazilerimizin yanında." dedi.

Gazi Uğurlu ise daha önce Valilik makamında gerçekleştirilen tevcih törenine mazereti dolayısıyla katılamadığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Valimiz Sayın Tuncay Sonel'e teşekkür ediyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, devletimiz için ne gerekiyorsa her daim yapmaya hazırız." diye konuştu.

Törende, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık da hazır bulundu.