Siyah zeytinin koronavirüse karşı faydaları ve etkisi

TAKİP ET

Dünya'yı kasıp kavuran koronavirüse karşı bir çok doğal gıdanın faydaları araştırılırken, siyah zeytinin koronavirüse karşı bir etkisi daha ortaya çıktı. Koronavirüs ile savaşmak için bağışıklık sisteminin sağlam olmasını belirten uzmanlar, siyah zeytininde koronavirüse karşı etkili olacabileceğini belirtti.

Bir çok faydası olan siyah zeytinin, koronavirüs salgınına karşıda faydaları mevcut. Zeytin satın alırkende muhakkak zeytinin doğal yöntemler ile fermante edilmesine dikkat çeken uzmanlar, zeytini olgunlaştırmak için kullanılan kostit gibi kimyasalların zeytinin faydalarını azaltırken, zeytin seçiminde doğal fermantasyon ile olgunlaştırılmış zeytinlerin satın alınması konusunda uyardı.

İşte o faydalar;

Zeytin kandaki fazla kolestrolü giderir.

Zeytin antioksidan olarak hücreleri korurlar.

Zeytin, Alzheimer, iyi huylu ve habis tümör gibi dejeneratif hastalıkların, daha az ciddiyetli varikoz damarları ve boşlukları da dahil olmak üzere etkilerini azaltır.

Zeytin hücre zarlarını kanser gibi hastalıklara karşı korur.

Zeytin, özellikle oksidatif stres ve kronik viral hastalıklar sırasında sağlıklı bir bağışıklık sisteminin korunmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Zeytin besleyici ve sodyum, potasyum, magnezyum, demir, fosfor ve iyot gibi mineral içeriği bakımından zengindir.

Zeytin, gerekli vitaminleri ve amino asitleri sağlarlar.

Zeytin, kalbi korumak için yararlı özelliklere sahip olan oleik asidi içerir.

Sadece bir fincan zeytin büyük bir demir oranı – 4.4 mg.

Doğal fermantasyon zeytin için tıklayın!