Samsun'da engelli araçları için ücretsiz şarj istasyonları kuruldu

TAKİP ET

SAMSUN (AA) - Samsun'da engelli bireylerin akülü araçlarını ücretsiz şarj edecekleri istasyonlar kuruldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış AŞ (YEPAŞ)​​​​​​​ işbirliğiyle kentte 9 farklı bölgede engelli vatandaşların akülü araçlarını ücretsiz şarj edebilecekleri bildirildi.

Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerinde enerji nakil noktalarına yakın olan Sevgi Kafe, Liman Kavşağı, Batı Park, Panorama Müzesi, Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi, Piazza AVM Avlusu, Cumhuriyet Meydanı, Samsun Millet Bahçesi ve Sanat Merkezi önündeki alanda kurulumu yapılan istasyonların hizmet vermeye başladığı duyuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sosyal sorumluluk projeleriyle toplumda farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.

Her bireyin engelli adayı olduğunu hatırlatan Demir, şunları kaydetti:

"Fiziksel engeli bulunan kardeşlerimiz, elektrikli araçlarını şarj edebilmek için bizden istasyon talep etmişti. Biz de hemen gerekli çalışmayı başlatarak müjdesini vermiştik. İstedikleri zaman akülü araçlarını ücretsiz olarak şarj edebilecekler. Onların hayatına böyle güzel hizmetlerle dokunmak bizleri de çok mutlu ediyor. Hayırlı olsun."