Safranbolu tarihi çarşı bölgesi asfaltlanıyor

TAKİP ET

KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi çarşı bölgesine sıcak asfalt seriliyor.

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şantiye amirliği ekipleri, tarihi çarşı bölgesinde ana arter üzerine sıcak asfalt kaplama çalışmalarını sürdürüyor.

Akçasu Deresi bölgesinden Hıdırlık Seyir Tepesi'ne kadar olan alana sıcak asfalt kaplama çalışması yapılıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, yaptığı açıklamada, asfalt serim çalışmalarının hava şartları el verdiği sürece ilçenin değişik noktalarında devam edeceğini söyledi.

İlçe genelinde tüm birimlerle çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Köse, "Safranbolu'nun hemen her yerinde asfalt bakım ve onarım ile asfalt serim çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikli olarak asfalt ihtiyacı olan mahalleler ile kaldırım çalışması tamamlanmış sokakların asfalt serimi yapılıyor. Tarihi çarşı bölgemizde farklı nedenlerle bozulan yolun en hızlı şekilde tamamlanmasını sağlayacağız. Dünya miras kenti şehrimizin gözbebeği olan bu bölgede çalışmalarımızı daha hızlı ve yoğun olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.