Pozitif (Positive) Çağrı Merkezinde işçilere baskı

TAKİP ET

Ordu'da Pozitif Çağrı Merkezinde Tez-Koop-İş sendikası tarafından başlatılan sendika çalışmasına karşı Çağrı merkezi yöneticileri tarafından işçilere baskı uygulanması iddiasıyla bugün Pozitif Çağrı Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Tez-Koop-İş sendikası tarafından Comdata Çağrı Merkezi ile ATOS Çağrı Merkezinde yürütülen çalışma sonucu yeterli üye çoğunluğuna ulaşılarak toplu iş sözleşmesi yetki süreci başladı. 

Sendikal örgütlenmenin diğer işyerinde olduğu gibi başarılı biçimde sürdürüldüğü Pozitif Çağrı Merkezi’nde son günlerde işveren  tarafından yasalara aykırı biçimde  baskı yaratıldığı öne sürüldü.

Operasyon Müdürü Murat Ali Seven ile İnsan Kaynakları Müdürü Makbule Doğan tarafından yönetilen baskılar, çalışanların sorgulanmasına kadar dayanırken işyerinde psikolojik baskı ortamı yaratıldığı iddia edildi.

Basın açıklamasını okuyan Tez-Koop-İş Samsun şube başkanı Tarık Sayın: "Çalışanların Anayasal ve yasal haklarını kullanmasını engellemeye çalışanlarla  her koşulda mücadele edeceğiz. Açık ya da gizli yasa dışı baskıların sürdürülmesi durumunda ilgili kişiler için Cumhuriyet Savcılığında suç duyurusunda bulunacağız. Yasal haklarımızı kullanmaktan hiçbir biçimde ve asla çekinmeyeceğiz; tüm yolları ve araçları sonuna kadar kullanacağız. Çünkü her çalışanın sendikalaşma hakkı vardır ve bunu korumak, kollamak ve geliştirmek bizim boynumuzun borcudur., sendikal yükümlülüğümüz, sorumluluğumuz ve görevimizdir.Çünkü  burası orman kanunlarının geçerli olduğu bir ülke değildir; burası hukuk kurullarının işlemesi gereken bir ülkedir.

Tehditle, baskıyla ve gizli veya açık zorlamalara sendikal örgütlenme hakkının ortadan kaldırılmasına asla izin vermeyiz, vermeyeceğiz.

Pozitif Çağrı Merkezi’nde baskı ortamı yaratmaya çalışan işveren temsilcilerine bunu bildirmeyi özellikle bir görev sayıyoruz." dedi.

POSITIVE ÇAĞRI MERKEZİ TEKZİP