Ordu'da yaşlı vatandaşlara 3. doz aşılarını yaptırın çağrısı:

TAKİP ET

- Vali Tuncay Sonel:- "Özellikle yaşlılarımızı korumalıyız. Çünkü, onlar pandemiden daha çok etkileniyorlar. Onların 3. doz aşılarını mutlaka yaptırmalıyız"

ORDU (AA) - Ordu Valisi Tuncay Sonel, 60 yaş ve üzeri vatandaşlara 3. doz aşılarını yaptırmaları çağrısında bulundu.

Kovid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıda konuşan Sonel, 60 yaş ve üzeri vatandaşların 3. doz aşılarını yaptırmaları konusunda yoğunlaşılmasını istedi.

Ordu'nun 18 yaş ve üzeri nüfusun en 2 doz aşılanmasında, yüzde 83.44’lük oranla Türkiye birinciliğini sürdürdüğünü hatırlatan Sonel, "Bu sevindirici ve bizleri mutlu eden bir durum. Aşılama çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ancak, aynı başarıyı aktif vaka sayılarını azaltmada da göstermeliyiz." dedi.

Yarından itibaren sahada çalışarak vatandaşlara maske ve mesafe konusunda yeniden uyarıların olacağını kaydeden Vali Sonel, "Özellikle yaşlılarımızı korumalıyız. Çünkü, onlar pandemiden daha çok etkileniyorlar. Onların 3. doz aşılarını mutlaka yaptırmalıyız. Gençlerimiz de taşıyıcı durumda olduklarından onlarda kendilerini ve sevdiklerini bu illetten korumaları için mutlaka aşı olmalılar." diye konuştu.

Vali Sonel, Ordulu vatandaşlara pandemide alınan tedbirlere riayet etmeleri ve aşı konusunda gösterdikleri duyarlılık ve hassasiyetten dolayı da teşekkür etti.

- "Bu salgından korunmanın tek bilimsel gerçeği aşıdır"

Toplantıda, konuşan İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ise, "İlimizin yaş gruplarına göre vaka dağılımı istatistiğine baktığımızda 10-19 yaş arasında vaka sayılarında bir yoğunluk yaşandığını görüyoruz. Bunun yanında 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan 3. doz aşılarını yaptırmayanların oranı yüksek." şeklinde konuştu.

Müdür Kasapoğlu, pozitif vakaların ve onların temaslılarının izole olmaları ve karantina altında olmaları gerekirken, buna uymadıklarını gözlemlediklerini de kaydederek, şu ifadelere yer verdi:

"Bu belirtmiş olduğumuz nedenlerden dolayı da ilimizdeki aktif vaka sayısı yüksek çıkıyor. Vaka sayılarının azaltılmasına yönelik tedbirlerimizi alıyoruz. Kovid-19 salgınından dolayı vefat edenlerin büyük çoğunluğunun 60 yaş üzeri vatandaşlarımız olduğunu görüyoruz. Onun için 60 yaş üzeri vatandaşlarımızın mutlaka 3. doz aşılarını olmalarını istiyoruz. Diğer taraftan vaka yoğunluğunun olduğu ve taşıyıcı durumda olan 12 yaş ve üzeri gençlerimizin de aşılarını mutlaka yaptırmalarını istiyoruz. Bu salgından korunmanın tek bilimsel gerçeği aşıdır."