Menderes, Zorlu ve Polatkan, idam edilişlerinin 60. yılında anılıyor

TAKİP ET

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu anıldı.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı yöneticilerinden Alper Celil Varan, parti binasında yaptığı açıklamada, demokrasiye ve iradeye düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Varan, 27 Mayıs 1960 yılında gerçekleşen darbenin, tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını vurgulayarak, "Anadolu'nun yetiştirdiği çok sayıda vatan evladı, yine vatanı için bedel ödemek durumunda bırakılmıştır. Her bir vatandaşımızın gönlünde yer edinen, hamuru vatan sevgisi ile yoğrulmuş milletin evlatları, hukukun vesayet altına alındığı dönemlerde işkenceler görmüş, idam sehpalarında şehit edilmiştir. Darbelerle birlikte meydana gelen vesayet hegemonyası hem bu ülkenin geleceğini hem de milletimizin demokrasi, ekonomi, moral ve motivasyonunu öğütmüştür." dedi.

Türkiye'deki darbelerin millete büyük zarar verdiğinin altını çizen Varan, şunları kaydetti:

"Yalnızca milletin evlatları değil, bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk milleti karanlığa gömülmek istenmiştir. 27 Mayıs e-muhtırası, 15 Temmuz darbe girişimi ile uyandırılmaya çalışılan bu karanlık odaklar, aziz milletimizin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kararlılıkla sekteye uğratılmış ve ilelebet engellenmiştir. Türkiye'de darbeler tarihi bir daha açılmamak üzere 16 Temmuz sabahı itibariyle kapanmıştır. Sahneye koyulmak istenilen oyunlara, Türkiye'ye diz çöktürmek istenen her eyleme karşı milletine ve hizmete sevdalı kadrolar ile Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir."