Karadeniz'deki 4 ilde "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamında uygulama yapıldı

TAKİP ET

- Trafik kazalarında emniyet kemerinin önemine dikkati çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığınca başlatılan kampanya kapsamında sürücüler bilgilendirildi

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarında emniyet kemerinin önemine dikkati çekmek amacıyla başlatılan "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamında Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin'de uygulama gerçekleştirildi.

Trabzon'da 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, emniyet kemeri simülasyon aracı ile vatandaşlar bilgilendirildi.

Vali İsmail Ustaoğlu'nun da katıldığı programda öğrencilere çeşitli hediyelerin yanı sıra projeye ilişkin bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

Öğrenciler, Atatürk Alanı'nda emniyet kemeri takmayan sürücüleri "kırmızı düdük" çalarak uyardı.

Vali Ustaoğlu, gazetecilere, proje kapsamında toplumda emniyet kemeri takmak için farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Kemer takmayı şoför ve yolcuların zaman zaman ihmal ettiğine dikkati çeken Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Kemer takmamanın nasıl sonuçlar doğurduğunu hepimiz biliyoruz. İşte bunun yaşanmaması için biz 'Bi Hareketine Bakar Hayat' diyoruz. Çünkü oluşabilecek kazalarda kemer takmamaktan kaynaklanan sıkıntılar, yaralamalı ve ölümlü kazalar oluyor. İşte bu acıların, sıkıntıların yaşanmaması için de bizim kemer takmamız gerektiği vurgusunu yapma adına bugün çocuklarımızla kampanyayı duyuruyoruz."

Simülasyon aracını kullanan Mert Yalçın ise kemer takmanın önemini bir kez daha anladığını ifade etti.

- Rize

Rize'de de "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyası, Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleştirilen programla tanıtıldı.

Vali Kemal Çeber, durdurulan araçların sürücüleri ve yolcularına, emniyet kemeri kullanımının önemini hatırlatarak broşür verdi.

Çeber, emniyet kemeri takmanın trafik kazalarında yaralanmaları yüzde 60 azalttığının bilimsel olarak kanıtlandığını söyledi.

Bir hareketle kazaların önüne geçilebileceğini vurgulayan Çeber, "Bugün yaptığımız denetimlerde emniyet kemeri kullanma oranında ciddi bir artış olduğunu gördük. Bunu diğer zamanlarda da görüyoruz. Yayaya yol verme oranları artıyor. Toplumun her kesimini içine alan projelerin hayata geçirme konusunda kararlıyız. Somut olarak güzel sonuçlarını görüyoruz." dedi.

- Giresun

Giresun'da ise uygulama, Aksu Mahallesi'ndeki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde gerçekleştirildi.

Vali Enver Ünlü, polis uygulama noktası ile Batlama yolundaki jandarma uygulama noktalarında durdurulan araçların sürücüleri ile kısa süreli sohbet etti.

Sürücüleri emniyet kemerinin önemine ilişkin uyaran Ünlü, emniyet kemeri takmanın kazalarda ölüm riskini azalttığını dile getirdi.

Polis ve jandarma ekipleri ise sürücü ve yolculara kampanyanın tanıtım broşürlerinin yanı sıra maske, çocuklara ise "kırmızı düdük" ve kitap gibi çeşitli hediyeler verdi.

- Artvin

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamındaki emniyet kemeri takma denetimine katıldı.

Vali Doruk, Çayağzı Mahallesi'ndeki polis kontrol noktasında gerçekleştirilen denetimde, sürücüleri emniyet kemeri takmanın önemi hakkında bilgilendirdi.

Sürücülere broşür ve maske dağıtan Doruk, çocuklara "kırmızı düdük", kadınlara ise gül armağan etti.