Karabük'ten kısa kısa

TAKİP ET

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi bünyesinde yürütülmek üzere Hadrianaupolis Kazısı Başkanlığı kuruluş kararının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle onaylandığı bildirildi.

AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Hadrianaupolis kazısının atamadan önce Kastamonu Müzesi Müdürlüğünce yönetildiği anımsatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle ve bu atamayla beraber kazı başkanlığının Karabük Üniversitesi bünyesinde olmak üzere kente kazandırıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca Karabük Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimiz, Hadrianaupolis kazısında staj yapabilecek ve mesleki hayatlarına böylece önemli bir deneyim kazanacaklardır. Ayrıca bu kararnameyle Hadrianaupolis Antik Kenti Kazı Başkanlığı'na Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş hocamız getirilmiştir. Kıymetli hocamızı da ayrıca tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyoruz."

Ünal ve Güneş, destekleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a teşekkür etti.

- Safranbolu Kaymakamı Türköz'e ziyaret

Safranbolu İlçe Jandarma Komutanı Emrah Aydın ve personeli, Jandarma Teşkilatının 182. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kaymakam Mehmet Türköz'ü ziyaret etti.

Aydın, ziyarette Kaymakam Türköz'e çiçek takdim etti.

Türköz, başarılı çalışmalarından dolayı İlçe Jandarma Komutanlığı personelini tebrik etti.

- Sokak hayvanları için mama ve su kapları bırakıldı

AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları, sokak hayvanları için şehrin belirli noktalarına mama ve su kapları ile barınmaları için mini evler bıraktı.

Her canlının kendileri için kıymetli olduğunu söyleyen Başkan Nurullah Çelik, "Bizlerin görevi Allah rızasını gözetmek, kendimizin olduğu kadar başkalarının ve yaratılmış diğer canlıların hayatlarını da gözeterek 'Yaratılanı severim yaradandan ötürü' düsturunca yaşamak ve dünyayı güzelleştirmektir. AK Gençler olarak bu bilinçle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarımızı unutmayarak, şehrimizin belirli noktalarında dostlarımız için mama ve su kapları ile barınabilecekleri evler bıraktık." dedi.

- Safranbolu'da kadın üretici pazarı açılıyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kadın üretici pazarının cumartesi günleri açılacağını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Safranbolulu kadınların ürettikleri sebze, meyve, ev yemekleri, süt ürünleri, bal, yumurta, ev tatlıları, el işleri, gıda ve ihtiyaç maddelerinin satışını yapabilmesi için kurulacak pazarın aynı zamanda kadınların ev ekonomisine katkı yapabilmelerine imkan sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada, "Yenimahalle Ata Sokak yanında halen pazar yeri olarak kullanılan alanda üreticiler üretmiş oldukları ürünleri cumartesi günleri Safranbolu kadın üretici pazarında satışa sunabilecekler." denildi.

- Safranbolu'da sokak hayvanları yalnız bırakılmıyor

Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin tüm sokak hayvanlarının yemek ihtiyacını karşıladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, geç saatlere kadar görevde olan barınak çalışanlarının ulaşabildikleri tüm sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığı belirtildi.

- Karabük'te hırsızlık operasyonu

Karabük'ün Yenice ilçesinde ağaç kesim motoru çaldığı iddia edilen bir şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenice ilçesine bağlı bir köyde evden ağaç kesim motoru çalındığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, incelemenin ardından olaya karıştığı tespit edilen şüpheliyi yakaladı.

Çalınan ağaç kesim motoru ise sahibine teslim edildi.