İnternet gazeteleri için resmi ilan şartları ne zaman belirlenecek?

TAKİP ET

Samsun İnternet Gazeteciler Platformu üyeleri Gazeteci Recep Yazgan, Tolga Birgücü ile Okan Çakır Samsun Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Mustafa Bayraktar'ı makamında ziyaret etti.

Gündeme dair meseleler ile yeni çıkan İnternet Gazeteciliği Kanunu hakkında fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, Samsun Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, İnternet gazetelerinin basın ilan kurumundan ilan alabilmesi için düzenlenecek yönetmelik üzerinden çalışmaların Şubat 2023’te yapılacak olan Basın İlan Kurumu genel kurulunda görüşülerek resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe gireceğini belirterek,

“Şimdilik herhangi bir karar ya da kanun yürürlüğe girmiş değildir. İnternet Gazeteciliğinin hangi şartları yerine getirerek Basın İlan Kurumu’nun resmi ilanlarından faydalanacağına yönelik taslak çalışmalar, oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilmeye tabi tutuluyor. Şuanda hangi şartların yerine gerileceğine dair kesinleşmiş bir şey yoktur. Kesin olan bir vardır o da şudur; İnternet Gazetecileri Ocak ayının sonuna kadar Basın Savcılığına müracaat ederek, İnternet Gazeteciler için düzenlenecek ‘Alındı Belgesi’ni almaları gerekmektedir.

ŞİMDİLİK KESİN BİR DURUM YOK

Bu belgenin alınması için verilen süre geçmişe yönelik, halen yayın yapmakta olan internet gazeteleri için geçerlidir.

Tekrar edelim Basın İlan Kurumu’nun internet haber sitelerinin resmi ilanlara başvurması için gerekli olan mevzuat çalışmaları halen devam etmektedir. Bunun için de son süre Şubat 2023’teki Basın İlan Kurumunun Genel Kuruludur.

Genel kurulda yapılan çalışmalar ve ortaya konulan taslaklar komisyondaki üyeler tarafından görüşülerek resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek” diye konuştu.