Fatsa Belediyesi, 8 ayda 15 bin 500 aracı dezenfekte etti

TAKİP ET

Fatsa Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında toplu taşıma ve özel araçların virüsten arındırıldığı Araç Dezenfeksiyon İstasyonunda Mart ayından bu yana 15 bin 500 aracı dezenfekte etti.

Evkaf mahallesi Ordu Samsun karayolu Liman kavşağına kurulan Araç Dezenfeksiyon İstasyonu Cumartesi günü dahil haftanın altı günü Karadeniz sahil yolunu kullanan araçlara hizmet veriyor.

“AMACIMIZ VİRÜS SALGININI ÖNLEMEK”

Araç dezenfeksiyon istasyonunu yeniden kullanıma açtıklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Covid-19 virüsünün yeniden yayılma hızını artırmasıyla birlikte belediye olarak önlemleri iki katına çıkardık. Bilindiği gibi, geçtiğimiz Mart ayında araç dezenfeksiyon istasyonumuzu ilk olarak toplu taşıma yapan araçlar için kurmuştuk. Ancak, yoğun talep görünce özel araçları da dezenfekte etmeye başladık. Normalleşme sürecinde çalışmalarına kısa bir ara verdiğimiz araç dezenfeksiyon istasyonumuzu, son zamanlarda virüs tehdidinin kendini yeniden hissettirmesiyle tekrar hizmete açtık. Bu istasyonumuzda ilçemizde ticari taksilerimiz, dolmuş güzergahında çalışan toplu taşıma araçlarımız başta olmak üzere tüm araçlarımız dezenfekte edilebiliyor. ” dedi.