Çinli turist, koronavirüs süphesiyle karantinaya alındı

TAKİP ET

Konya'da Çinli bir turist rahatsızlık yaşadığı için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerin ardından hastanın bulunduğu oda karantinaya alındı.

Konya'da yayın yapan yerel haber sitesi BBN Haber'in iddiasına göre; turist taşıyan bir otobüste rahatsızlık geçiren Çinli turist acil olarak Numune Hastanesi'ne başvurdu.

KARANTİNAYA ALINDI
Konya Numune Hastanesi'nden Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Çinli şahıs, coronavirüs belirtileri nedeniyle özel odaya alındı.
Hastanenin bir bölümünde karantina uygulaması başlatıldığı öğrenildi.

TESTLER TEMİZ ÇIKTI, KARANTİNA KALDIRILDI
Çinli hastaya farklı testler ve tahliller uygulanırken, korkulan olmadı. Hastane yetkilileri gazetemize yaptıkları açıklamada, hastada yeninesil coronavirüse rastlanılmadığını belirttiler ve küçük çaplı karantina uygulamasının kaldırıldığını açıkladılar.
hasta, tedavi uygulamaları ve reçete yazılmasının ardından hataneden taburcu edildi.

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELER?
Çoğunlukla hafif orta derecede üst solunum yolu enfeksiyonu bulguları ortaya çıkar. Ateş, baş-boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürük gibi solunum yollarına ait belirtiler ön plandadır. Hastalık ayrıca bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısı gibi mide-bağırsak şikayetlerine de neden olabilir.

CORONA VİRÜSÜ NEDİR?
Corona virüsleri üst solunum yollarında enfeksiyona yol açabilen viral etkenlerden sadece bir tanesidir. Enfeksiyon pek çok bakımdan mevsimsel gripten ayırt edilemez. Birçok çeşidi vardır. Evcil, yabani ve tarım hayvanlarında (kedi, yarasa ve deve gibi) hastalık yapabilen bir virüs topluluğudur.

Kaynak: BBN Haber