Büyük Önder Atatürk, Bartın Üniversitesinde anıldı

TAKİP ET

BARTIN (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında Bartın Üniversitesinde düzenlenen törenle anıldı.

Ağdacı Kampüsü'ndeki tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Katılımcılar, saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bu sırada üniversitedeki tüm bayraklar yarıya indirildi.

Törende konuşan Yazıcı, bu müstesna günde sadece ülkede değil, fikir ve başarılarıyla tüm dünyaya örnek olmuş ve adını tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırmış büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm kahramanları saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

Atatürk'ün sadece Türkiye için değil, aynı zamanda dünyaya örnek bir lider olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Bugün onun 'En büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Atamızın mirasını geleceğe taşımak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu itibarla ülkemizi güçlendirmek için azami gayret sarf ediyor ve üniversite olarak yaptığımız tüm çalışmalarımızda ortak sorumluluğumuz olan bu hedeflere katkılar sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Törene çok sayıda akademisyen ve idari personel katıldı.