Belediye Başkanı Dahil 3 Gözaltıdan Biri Tutuklandı

TAKİP ET

Ayvacık ilçesi Küçükkuyu Beldesi Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Fen İşleri Müdür Vekili Musa Ö. ve Fen İşleri Müdürlüğünde görevli memur Metin E. 'irtikap' suçlamasıyla mahkemeye çıktı. Fen İşleri Müdürlüğünde görevli memur Metin E. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Başkan Cengiz Balkan ve Fen İşleri Müdür Vekili Musa Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

RUHSAT ÇIKARMAK İÇİN 15 BİN LİRA İSTEDİ
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu'da yaşayan Kamuran T'nin Temmuz 2021'de yapı ruhsatı çıkartma işlemi sırasında Fen İşleri Müdürlüğünde görevli memur Metin E'nin kendisinden usulsüz olarak 15 bin TL aldığını ifade ederek suç duyurusunda bulunmuştu. 

BAŞKAN DAHİL 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Yürütülen soruşturma kapsamında Küçükkuyu Beldesi Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Fen İşleri Müdür Vekili Musa Ö. ve Fen İşleri Müdürlüğünde görevli memur Metin E. gözaltına alınarak emniyetteki işlermlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI
Başkan Cengiz Balkan ile Fen İşleri Müdür Vekili Musa Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Fen İşleri Müdürlüğünde görevli memur Metin E. irtikap sauçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İRTİKAP NEDİR?
İrtikap veya irtikāb; Türk Ceza Kanunu'nda verilen kamusal görevli çıkar sağlama, adam kayırma minvali şahsi amaçlarla kullanılmasıyla işlenen suçu ifade eder. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda "Yüz kızartıcı suçlar" kapsamında görülen bu fiili işleyen kişiler devlet memuru olamazlar ve işledikleri bu suç adli sicil kayıtlarında da uzunca bir süre görünür.