Bafra Belediyesi ramazanda 2 bin aileye yemek yardımı yapacak

TAKİP ET

SAMSUN (AA) - Bafra Belediyesi, evinde yemek yapamayacak durumda olan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşları unutmadı.Belediye, ramazan ayının girmesi nedeni ile iki ayrı noktadan 2 bin kişilik yemek yaparak ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.Belediye...

SAMSUN (AA) - Bafra Belediyesi, evinde yemek yapamayacak durumda olan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşları unutmadı.

Belediye, ramazan ayının girmesi nedeni ile iki ayrı noktadan 2 bin kişilik yemek yaparak ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ramazan ayının başlaması nedeni ile ihtiyaçlı ailelere verilen yemeklerin yanı sıra iki ayrı yerden yemek dağıtımı yapılacağını belirterek, "Sosyal yardımlaşma çalışmalarımız kapsamında Bafra Belediyesi olarak ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelerimize 2 ayrı noktadan iftar ve sahur yemeği vereceğiz. Belediye Aşevi ve Kavakpınar Mahallesi Muhtarlığı önünde her gün vatandaşlarımıza yemek dağıtımı yapılacak." dedi.

Bu yıl mahallelerde iftar programı yapmayacaklarını ifade eden Kılıç, "Bunun yerine Kadir Gecesi yaklaşık 5000 kişilik büyük bir iftar programı düşünüyoruz. O gece her yıl olduğu gibi İlçe Müftülüğümüzle birlikte bir program icra edeceğiz." diye konuştu.

Kılıç, ramazan ayı süresince aşevinde 150 civarında masanın iftar vakti hazır olacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Yolcu olan, evine veya köyüne yetişemeyen ya da imkanı olmayan insanlarımız orada rahatlıkla iftarlarını yapabilecek. Yine Aşevimiz tarafından tespiti yapılan her gün evine yemek götürülen hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız var, onların da yemekleri gitmeye devam edecek. Mübarek ramazan ayının çok ayrı manevi bir iklimi bulunmaktadır. Milletimiz bu ayı en iyi şekilde değerlendirerek ihtiyaçlı vatandaşlarımızı koruyup gözeterek yardımlaşma içinde bulunmaktadır. Tüm hemşehrilerime ve milletimize bu güzel hasletleri nedeni ile teşekkür ediyor, hayırlı ramazanlar diliyorum."