Amasya'da engellilerden farkındalık yürüyüşü

TAKİP ET

AMASYA (AA) - Amasya'nın Merzifon ilçesinde fiziksel ve zihinsel engelliler, bando takımı eşliğinde farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.Merzifon Engelliler Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte engelliler ve aileleri, belediye bandosunun...

AMASYA (AA) - Amasya'nın Merzifon ilçesinde fiziksel ve zihinsel engelliler, bando takımı eşliğinde farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

Merzifon Engelliler Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte engelliler ve aileleri, belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde, "Hayatı paylaşmak için engel yok", "En büyük engel engellenmektir" yazılı dövizler taşıyarak Çınar kavşağından Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Kaymakam Gürkan Demirkale, burada yaptığı konuşmada, engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğunu, onları kendilerinden farklı görmediklerini söyledi.

Yürüyüşle toplumda farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Demirkale, "Hayat öyle bir yolculuk ki ihtiyaçlar kolay kolay bitmiyor. Biz sizlerin farkındayız, gücümüz yettiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Merzifon Engelliler Derneği, özel insanlarımıza yönelik hayırseverlerimizin desteğiyle ciddi çalışmalar yapıyor. Bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecek." dedi.

Merzifon Engelliler Derneği Başkanı Keriman Topal da 20 yıldır düzenledikleri farkındalık etkinliğinde engellilerin sorunlarına dikkat çektiklerini anlattı.

Engellilere sahip çıkmanın hem insanlık hem de toplumsal sorumluluk olduğunu vurgulayan Topal, şunları kaydetti:

"Derneğimizin amacı, üyelerimizin ekonomik, sosyal, kültürel, sağlık ve sportif yönden ilerlemesine destek olmaktır. Bu tür etkinlikler engellilerin sorunlarını duyurmak açısından çok önemli. Engelliler için bir şeyler yapmak elbette güzeldir ama daha iyisi onlarla bir şeyler üretebilmektir. Çünkü hayatı paylaşmak için engel yoktur."

Konuşmaların ardından 10 engelliye akülü araç ve medikal malzeme hediye edildi.

Etkinlik, Kültür Sitesi'nde düzenlenen yemek ve müzikli eğlencenin ardından sona erdi.