Amasya Belediye Başkanı Sarı, 39 yıl sonra askerlik arkadaşlarıyla buluştu

TAKİP ET

AMASYA (AA) - Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Erzurum Aşkale'de vatani görevini birlikte yaptığı askerlik arkadaşlarıyla, 39 yıl aradan sonra Amasya'da bir araya geldi.

Vatani görevini, 1981-1982 döneminde birlikte yaptığı 10 arkadaşına sosyal medya ve telefondan ulaşan Başkan Sarı, arkadaşlarını Amasya'ya davet etti.

Yurdun dört bir köşesinden gelerek Sarı'yı ziyaret eden eski silah arkadaşları, anılarını tazeledi, birbirlerinden ayrılırken duygusal anlar yaşadı.

Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, askerlik dönemlerine dair çok güzel anılarının olduğunu ve yıllar sonra bu anıları yad etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Arkadaşlarıyla beraber dolu dolu bir an yaşadıklarını ve bu duygularının anlatılamayacak seviyede olduğunu ifade eden Sarı, "Özel bir duygu, söylenmiyor, gönüllerde yaşanıyor. O günlere gitmenin imkanı yok. Ama o günleri yad etmek elimizde. Arkadaşlarımız ile o günleri yad ediyoruz. Bizleri şereflendirdiler, Allah da onları şereflendirsin. Tabii bu tablo insanı hem onurlandırıyor, hem de duygulandırıyor, onun için mutluyum. Askerlik arkadaşlarıma yaptıkları jestten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Sarı ve silah arkadaşlarının görev yaptığı bölüğün astsubayı İshak Yeşilyurt ise, "Başkanımızı, silah arkadaşlarımız ile birlikte ziyarete geldik. Burada bizlere eski günleri yad etme fırsatı veren Başkanımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Faruk Bayrak da yıllar sonra arkadaşlarıyla buluşmanın sevincini yaşadıklarını anlatarak, "Mehmet Başkanımız ile askerlikten bu yana iyi bir dostluk ve arkadaşlığımız var, kendisini sürekli takip ediyorum. Onun başarılarını gördüğümde çok mutlu oluyorum. Rabbim kendisine memleketi için daha güzel hizmetler yapmayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.