Akçaabat'ta sokak sağlıklaştırma projesi hayata geçiriliyor

TAKİP ET

TRABZON (AA) - Trabzon'un Akçaabat ilçesinde sokak sağlıklaştırma projesinin hayata geçirildiği bildirildi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yaptığı yazılı açıklamada, çarşı bölgesinde görsel bütünlüğün sağlanması, bölge turizminin gelişmesi ve bölgenin ekonomik canlılığını artırmak amacıyla sokak sağlıklaştırma çalışmalarının ilk etabının ihalesinin dün gerçekleştirildiğini belirtti.

Dürbinar Mahallesindeki Milli Egemenlik Caddesi üzerinde yer alan 22 parsel, İstiklal Caddesi üzerinde yer alan 27 parsel, Ayhan Kanoğlu Caddesi üzerinde yer alan 9 parselin ilk ihale için belirlenmiş alanlar olduğunu ifade eden Ekim, görüntü kirliliği oluşturan bina cephelerinde, cephe iyileştirme, cephe yenileme, söve, boya gibi işler ile sokak zemin düzenlemesi ve aydınlatma işlerinin yapılacağını, maliyetlerin bir kısmının belediye tarafından bir kısmının da mülk sahiplerince karşılanacağını kaydetti.

Akçaabat çarşı bölgesinin, tarihi çok eski devirlere dayanan bir yerleşim alanı olduğunu ve özgün mimari kimliğini kaybettiğinin altını çizen Ekim, "Proje kapsamında Akçaabat çarşısının geçmişten günümüze yapı cephe tipolojileri incelenmiş olup, bölgenin mimari karakterine uygun cephe elemanları, malzeme ve boya renkleri seçilmiştir. Ayrıca Mezarlık Cami önünde yer alan bölgenin Şehitler Parkı, araç yolları, kaldırım ve farklı zemin kaplamaları ile bölünmüşlüğü ortadan kaldırılarak meydanlaştırılacaktır. Görüntü kirliliğine yol açan elektrik kabloları, internet ve anten kabloları yer altına alınacaktır." ifadelerini kullandı.