18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

TAKİP ET

SAMSUN (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Samsun ve ilçelerinde tören düzenlendi.

Havza İlk Kıvılcım Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen programda Şehitlik Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Kaymakam Metin Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Hayrettin Şahin, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bahadır Çay, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Özkan Parlak, Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat ve protokol üyeleri katıldı.

Törenin ardından ilçe mezarlığı ziyaret edildi, Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi.

İlçe Müftüsü Mehmet Nurlu Tarafından dua edilmesinin ardından katılımcılar tarafından mezarlara çiçek bırakıldı.

- Vezirköprü

Vezirköprü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na kaymakamlık ve belediye başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vezirköprü Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Çavuş Furkan Demirci yaptı.

Daha sonra Yeni Mahalle Mezarlığında bulunan şehit mezarları ziyaret edilerek dua edildi.

Törene Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Ocak, Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Koç ile kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

- Kavak

Kavak Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Kaymakam Ömer Saygılı ve Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine belirten konuşmalar yapıldı.

Tören, öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

Katılımcılar, daha sonra şehitliği ve şehit ailelerini ziyaret etti.

Törene Saygılı ve Sarıcaoğlu'nun yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Furkan Göktürk, Emniyet Müdürü Ahmet Yöntem, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, siyasi partilerin temsilcileri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

- Terme

Terme 15 Temmuz Milli İrade ve Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla devam etti.

Tören, öğrencilerin okudukları şiirlerle sona erdi.

Buradaki törenin ardından şehitlikler ziyaret edilerek dua edildi.

Törene Terme Kaymakam Vekili ve Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü öncesinde Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehit mezarlarının bakım ve temizliğini gerçekleştirerek, bayraklarını yeniledi.