18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

TAKİP ET

SAMSUN (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Samsun, Tokat, Kastamonu, Çorum, Sinop ve Amasya'da tören gerçekleştirildi.

Samsun Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen tören, Şehitler Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Saygı atışının ardından Vali Zülkif Dağlı, Şehitlik Anı Defteri'ni imzaladı.

Samsun Müftüsü Seyfullah Çakır, şehitler için Kuran-ı Kerim okudu, dua etti.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Güven'in yanı sıra askeri ve mülki erkan ile şehit yakınları katıldı.

- Tokat

Tokat Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen programda Vali Ozan Balcı, Garnizon Komutanı Albay Ayhan Ocak, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tokat Şube Başkanı İbrahim Güleç, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Demirel tarafından anıta çelenk sunuldu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, katılımcılar şehit kabirlerine karanfil bırakıp dua etti.

Törene AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin ile şehit aileleri katıldı.

- Çorum

Çorum Gazi Caddesi'ndeki Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törende Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Garnizon Komutanı Albay Ferhan Işık ve Çorum Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği ile Muharip Gaziler Derneği temsilcileri tarafından çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende şehitler için saygı atışı yapıldı.

Törenin ardından şehit kabirleri ziyaret edildi. Kabirlere karanfil bırakan katılımcılar, dua etti.

Şehitlikteki anma töreninin ardından Devlet Tiyatro Salonu'nda Bahçelievler Anadolu Lisesince hazırlanan gösteri sergilendi.

- Kastamonu

Kastamonu Şehitliği'nde yapılan törende Vali Avni Çakır, Garnizon Komutanı Personel Albay Yücel Ercan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu tarafından anıta çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için dua edildi.

Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, aziz vatanın, şehitlerin kanlarıyla sulandığını belirterek, "Yazdığınız eşsiz kahramanlık destanıyla birlik ve beraberliğimize kasteden her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz. Bize emanet bıraktığınız bu cennet vatanı, canımız pahasına koruyacağımıza söz veriyoruz, ruhunuz şad olsun." dedi.

- Sinop

Sinop'ta da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Deniz Şehitliğinde gerçekleştirilen tören, Şehitler Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Saygı atışının ardından Vali Erol Karaömeroğlu, Anı Defteri'ni imzaladı.

Vali Karaömeroğlu ve beraberindekiler, törenin ardından şehir mezarlığını ziyaret ederek şehitler için dua etti.

​​​​​​​- Amasya

Amasya'da Tekir Dede Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ne çelenk bırakılmasıyla başlayan törene Vali Mustafa Masatlı, daire amirleri ile şehit aileleri ile gaziler katıldı.

Şehitlik defterini imzalayan Masatlı, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin, canlarını uğruna seve seve verdikleri cennet vatanı korumanın, gelecek kuşaklara daha güçlü bir Türkiye bırakmanın kutsal bir görev olduğunu söyledi.

Törenin sonunda Müftü Durmuş Ayvaz ve katılımcılar, şehitler için dua etti, mezarlara karanfil bıraktı.

Öte yandan Taşova, Suluova, Merzifon ve Gümüşhacıköy ilçelerinde de törenler düzenlendi.