Futbolcu İskender Sahat: Futbola Büyük Bir Özlem Duyuyorum

TAKİP ET

Futbol dünyasında aktif bir şekilde yer alan, ön çapraz bağlarının kopması nedeniyle futbola veda etmek zorunda kalan Futbolcu İskender Sahat, futbola büyük bir özlem duyduğunu belirtti.

Futbolcu İskender Sahat “Futbol, strateji ve dayanıklılık gerektiren bir spor dalı. Çok uzun zamanlardan beri futbol, dünyanın pek çok ülkesinde oynandı. Halihazırda oynanmaya devam ediyor ve futbola ilgi yoğun. Ben de futbola küçük yaşlardan beri ilgi duyuyorum. Çok özel kulüplerde yer aldım. Fakat A takımına yükseleceğim sırada ön çapraz bağlarımın kopması nedeniyle futbolu yarıda bırakmak zorunda kaldım. Aktif futbol hayatımı özlüyorum. Ama hayat böyle, beklemediğiniz anlarda beklemediğiniz şeyler oluyor.” diye konuştu.

10 yaşında Küçükçekmece’de futbola başlayan, amatör olarak başladığı futbolda kendisini geliştiren Sahat, “Fenerbahçe, Beşiktaş gibi Türkiye’nin güzide takımları futbolumu ilgi çekici bulmuştu. Bu durum elbette benim için büyük bir mutluluk kaynağıydı. 15 yaşında Fenerbahçe’nin altyapısına dahil oldum. Her şey çok güzel gidiyordu. Fakat yaşadığım sakatlık, aktif futbol hayatımı sonlandırmamı zorunlu kıldı.” dedi.

Futbolda Kariyerimin Devam Etmesini İsterdim

Futbolun strateji ve dayanıklılık gerektiren çok özel ve değerli bir spor dalı olduğunu belirten İbrahim Sahat, konuyla ilgili açıklamalarında futbolda kariyerinin devam etmek istediğine vurguda bulundu: “Amatör olarak başladığım futbolda profesyonelleşmeye başlamak benim için gerçekten çok önemliydi. Fenerbahçe hayranı olduğum için Fenerbahçe’nin altyapısına girmek istedim. Fenerbahçe’de lig şampiyonluğu, Türkiye şampiyonluğu gördüm. Bu tür başarılar bir futbolcunun en çok arzulayacağı şeyler. Bu nedenle futbol hayatım tam da istediğim gibi gidiyordu.”

Futbolun İnsanlara İyi Gelen Bir Yanı Olduğunu Düşünüyorum

Futbolun çok güçlü bir spor olduğunu, aynı zamanda insanlara iyi gelen yanları bulunduğunu belirten İbrahim Sahat, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Birçok kişi futbolu basit bir spor dalı olarak görse de aslında futbol, satranç ile oldukça benzer. Burada piyonlar ve kale gibi satranç taşları yok. Gerçek insanlar var. Sizin yapmanız gereken bir sonraki hamleyi düşünebilmek. Doğru hamlede bulunabilirseniz, efsane bir golün parçası olabilirsiniz. Aktif futbol oynadığım süre içinde kendimi çok keyifli hissediyordum. Elbette şimdi bu durum farklı alanlarda devam ediyor. Fakat yine de futbolu özledim, diyebilirim.”

İskender Sahat