Erhan Usta'ya büyükşehir tepkisi dinmek bilmiyor

TAKİP ET

İyi Partili Erhan Usta'nın 2019 yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne AK Parti'ye kaptırılması tepkileri dinmiyor.

OKAN ÇAKIR / ÖZEL HABER: Eski CHP’li Başkan Hayati Tekin, 2019 yerel seçimlerinde İyi Parti’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak, AK Parti’nin Başkan Adayı Mustafa Demir’in karşısında rakip olarak görülmüştü.

ERHAN USTA BAĞIMSIZ ADAY OLDU

MHP Samsun Milletvekili iken partisinden ihraç edilen Erhan Usta, bağımsız olarak milletvekilliği görevini sürdürmüştü. Ardından 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde yine bağımsız olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylığını açıkladı.

ERHAN USTA OYLARI BÖLDÜ TEPKİSİ

Erhan Usta’nın adaylığı, muhalefet partilerinde oyların bölüneceği gerekçesiyle bir kesim tarafından tepki ile karşılanmıştı. Gerçekleşen yerel seçimlerde vatandaşların tepki gösterdiği gibi olmuş, muhalefetin oyları bölündüğünden AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Mustafa Demir seçimleri kazanmıştı.

AKŞENER CHP İLE İTTİFAK YANLIŞTI DEDİ

Geçen hafta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 genel seçimlerinde yaşanan başarısızlığın suçunu isim vermeden CHP’ye yükledi. CHP ile işbirliği yapmamızın faydası olmadığı gibi zararı olduğuna vurgu yapan Akşener, ittifak yapmanın yanlış olduğunu savundu.

USTA: FATURASI CHP’YE KESİLECEK

Akşener’in bu açıklamasının üzerine İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, “kazanılacak seçimi kaybettik, elbette bunun faturası CHP’ye kesilecek” ifadesinde bulundu.

ERHAN USTA’YA TEPKİLER DİNMİYOR

Erhan Usta’nın bu açıklamasına sosyal medyadan tepkiler gecikmedi. Usta’ya “Erhan Usta çok doğru söylüyor. Anlatsana reis Büyükşehir Belediyesi seçiminde kazanılacak seçimi nasıl AK Parti’ye kaybettirildiğini Samsun’da” şeklinde eleştiriler yapıldı.

Hayati Tekin Erhan Usta Mustafa Demir Samsun Büyükşehir Belediyesi İyi Parti MHP CHP AK Parti seçim