Temel Armutçu; '2.Düyun-u Umumiye gelmesin'

TAKİP ET

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu,Hazine Nakit Gerçekleşmeleri tablosunu değerlendirdi.

Armutçu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

T.C.Hazine ve Maliye Bakanlığının Ağustos ay sonu itibarıyla yayınlamış olduğu “Hazine Nakit Gerçekleşmeleri” tablosu incelendiğinde görülecektir ki;

-Yılın sekiz ayında merkezi yönetim bütçe açığı 68 milyar 102 milyon lira olmuş.

-Yılbaşından itibaren 183 milyar 620 milyon lira iç ve dış borçlanma yapılmış.

-Yılbaşından itibaren 68 milyar 340 milyon lira faiz ödemesi yapılmış.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yılın ilk sekiz ayına ait bütçe performansı özetle bu. Borç yükü, bütçe açığı ve faiz yükü her geçen gün sürekli artan bir ülke durumuna geldik maalesef.

Gelirlerimiz giderlerimizi karşılamadığı için de sürekli borçlanıyoruz. Nasıl olsa "borç yiğidin kamçısı" yâ... Hükümet borçlanmaya tam gaz devam ediyor. Borçlanmanın tek elden yürütülmesi ve gerek yurt içinden, gerekse de yurt dışından borçlanma yapabilmesi yetkisiyle T.C.Hazine ve Maliye Bakanına bağlı Borçlanma Genel Müdürlüğü kuruldu.

Kuruluşu da 12 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Artık sözün bittiği yerdeyiz denir ya bu Borçlanma Genel Müdürlüğü'nün kurulması da sözün bittiği yer oluyor maalesef. "Faize alerjim var" diyen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, milletten alınan vergilerden ödediği 68 milyar 340 milyon lira faize de üzülüyor mu acaba?

Devletin ödediği faize de alerji oluyor mu acaba?

Bu faizi ödememek için ne gibi bir gayret gösteriyor?

Faizsiz bir ekonomik program uygulamak istiyor mu acaba?

Sakarya'da kurulu Tank Palet Fabrikası 50 milyon dolar yatırım bedeli temin edilemediği için BMC'ye devredilmişti.

Bulamadığımız bu 50 milyon doların, bir günde ödediğimiz faiz miktarı olduğunu biliyor musunuz?

2003 yılından itibaren 17 yıldır iktidarda olan Ak Parti Hükümetleri toplamda yaklaşık 950 milyar lira faiz ödemesi yapmıştır. Bu faize verilen paralarla geçiş ve yatan hasta garantisi olmayan yatırımlardan (İstanbul Havaalanı, Osman Gazi/Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Şehir Hastaneleri, Otoyollar gibi yatırımlar geçiş ve yatan hasta garantili malumunuz) kaç tane yapılırdı?

“Tarımdaki ithalattan fevkalade üzüntü duyuyorum” lafını, ülkeyi 17 yıldır tek başına yöneten yöneticiden duymak da bizi fevkalade üzmektedir maalesef. Tarımda ithalata mahkumluğumuzu kendi uygulamaları değil de sanki başka bir iktidar yapmış gibi konuşmaları da oldukça esef verici. Üretim/İmalat ekonomisinin yerini, ithalata dayalı ekonomik sistem ile borca dayalı para sistemi alalı, ekonomik durumumuz her geçen gün kötüye gitmektedir maalesef. Acilen neoliberal, borca dayalı para sistemi ve ithalata dayalı ekonomi sistemi terk edilip, sanayi ve tarımda üretim/imalat ekonomisine geçmemiz gerekmektedir. Yoksa bu gidişat, gidişat değildir. Bu borç yüküyle, bu ekonomik gidişle ikinci Düyun-u Umumiye durumu yaşanır diye korkuyoruz. Felâket tellallığı yapmıyoruz, bu ülkeyi, bu vatanı ve bu milleti seven yegane unsur olarak samimiyetle uyarıyoruz.