FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TAKİP ET

Son dakika haberi...Fed faiz kararı için nefesler tutuldu. Haziran ayı Fed toplantısı dün başladı. Fed toplantısı sonrası dünyanın merakla beklediği faiz kararı açıklanacak. Fed toplantısı ve Fed kararı için gelecek açıklamaya dikkat çeken ekonomistler, ABD ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde sürpriz bir şekilde daralması sonrası 'Stagflasyon krizi' söylemlerini sıklaştırdı.

Fed toplantısı dün başladı. Haziran ayı Fed faiz kararı için bugün tüm dünyanın gözü kulağı ABD'de olacak. Fed faiz kararı sonrası Başkan Jerome Powell'ın vereceği mesajlar gelecek dönemin para politikasına ilişkin mesajlar barındırdığından ekonomistlerin radarında yer alıyor. Öte yandan Haziran ayı Fed toplantısı ilklere neden olabilir. Fed faiz kararı beklentisi şekillenirken, masada 2 farklı seçenek bulunuyor.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Fed faiz kararı beklentisi ne oldu?

Fed öncesi piyasalarda son durum

Fed toplantısı öncesi bilinmesi gerekenler

İşte kritik Fed faiz kararı öncesi son dakika gelişmeleriyle beraber bu 4 sorunun cevabı...

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Fed toplantısı 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşiyor. Haziran 2022 Fed faiz kararı ise bugün TSI ile 21:00'de açıklanacak. Faiz kararı sonrası Jerome Powell 30 dakika sonra kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunacak. Powell'ın açıklamaları gelecek dönemin para politikası için sinyaller barındırdığından analistlerin gündeminde olacak.

FED FAİZ KARARI ÖNCESİ ALTIN FİYATLARI DALGALANIYOR

Ekonomistler, yatırım aracı olmasının yanı sıra önemli bir risk belirteci olan altın fiyatları ile Fed toplantısı sonrası gelecek mesajları eş zamanlı takip edecek. ABD'de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası Fed faiz için daha sertleşebileceği algısı nedeniyle ons altın dün 1.805 dolar bandına kadar çekilirken, yeni günde ise 1.805-1.820 dolar bandı arasında yön arayan bir görüntü çiziyor. 2022 zirvesi dikkate alındığında Fed baskısı altına giren ons altın fiyatı yüzde 13'e yakın değer kaybetti.