Elektrik Faturasındaki Dağıtım Bedeli Ne? Niye Bu Kadar Yüksek?

TAKİP ET

Elektrik faturalarınızda dağıtım bedeli, okuma beledi gibi ücretler ile, kullanım yaptığınız elektriğin iki katı kadar ödeme yapıyorsunuz. Dağıtım bedelinin çok yüksek şekilde fiyatlandırılmasından şikayet eden kullanıcılar, dağıtım bedelinin ne olduğunu bilmiyor. İte dağıtım bedelinin ne olduğunu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz açıkladı.

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, sektör olarak elektrik faturalarına yansıyan dağıtım bedelinin sayaç okuma bedeli olmadığını veya fatura hizmeti sunma bedeli olmadığını bile tüketicilere anlatamadıklarını söyledi. 

Mustafa Yılmaz, şöyle konuştu; "Kusura bakmayın iğneyi kendimize, çuvaldızı da siz sektör temsilcilerine batıracağım. Sektör olarak dağıtım bedelinin ne olduğunu, daha doğrusu ne olmadığını dahi tüketicilere yeterince anlatamadık. Haliyle; esnafından sanatçısına, köylüsünden akademisyenine her sosyal gruptan bu konuda eleştiriler alıyoruz. Ve net söyleyeyim: Sonuna kadar da haklılar. Kabul edelim. Dağıtım bedelinin sayaç okuma bedeli olmadığını veya fatura hizmeti sunma bedeli olmadığını bile anlatamadık. Elektriğin bir yerden bir yere taşınmasının ne tür bir altyapı, nasıl büyük bir sistem yatırımı gerektirdiğini ve bunların ne denli maliyetli işler olduğunu anlatamadığımız müddetçe de bu eleştiriler gelmeye devam edecek." 

Kaynak: Enerji Günlüğü