Dolar'ın Artmasında ki Neden Belli Oldu

TAKİP ET

Amerikan Doları'nın sürekli olarak yükselmesinin arkasında ki sır perdesi aralanıyor. Türkiye'ye oynanan gizli ve sinsi oyunun kokusu yayılmaya başladı. ABD Türkiye'ye gelecek ya da aktarılacak paralara bloke mi koydu? İşte detaylar.

 

İstanbul ve New York kaynaklarından alınan bilgilere göre bugün The Bank of New York Mellon isimli Amerikan Bankasından Türkiye’ye büyük meblağlarda para transferi bloke edildi.   Konu ile ilgili olarak İstanbul kaynaklarının bildirdiğine göre bu engellemeden dolayı İstanbul piyasalarında ek bir gerginlik meydana gelmiş durumda.   ABD finansal kurumlarına yakın kaynaklarının WashingtonPoint'e bildirdiğine göre bu büyük miktarda transferleri önleyen kurumun bizzat Amerikan Hazine Bakanlığına bağlı olan ‘‘Finansal Suçlar Kolluk Network’’ ü, kısa adıyla FinCEN olduğu belirtildi. FinCEN, ABD Hazine Bakanlığına bağlı olarak ‘’illegal finans kullanma ve kara para aklama ile mücadele’’ bürosu olarak biliniyor. 

Transferin milyar dolarlarda oldugu bilinse de, tam olarak miktari netleşmiş degil.   New York Mellon Bankası, halka açık bir şirket.   Paranın Türkiye’deki sahibinin, Kıbrıs’daki bir offshore bankası olduğu bilgileri de geldi. Bu gelen son bilgiler, yani paranin Türkiye'deki adresi henüz teyid edilmiş değil.