Bakan Kılıç; Türkiye Ekonomisi Hızla Büyüyor

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kurban Bayramı için geldiği memleketi Samsun'da 'Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğünü, ülkenin eskiye bakarak çok iyi durumda olduğunu söyledi.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kurban Bayramı için geldiği memleketi Samsun'da 'Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğünü, ülkenin eskiye bakarak çok iyi durumda olduğunu söyledi. Samsun AK Parti İl Başkanlığı'nda partililer ile bayramlaşan Kılıç, Türkiye ekonomisinin ne durumda olduğunu anlattı.

Türkiye ekonomisinin hız kesmeden büyüdüğünü söyleyen Bakan Çağatay Kılıç,sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ve  Osman Gazi Köprüsü’nün açılışını kısa bir süre önce yaptık. Şu anda İstanbul Boğazı’nın altında hem raylı sistemi, hem de aynı zamanda araçları taşıyacak olan bir tünel çalışması devam ediyor. Bunlar da hatırlamamız gereken olumlu şeyler. Üçüncü havalimanının inşaatı son hız devam ediyor. Samsun’daki yatırımlarımız da devam ediyor. Geçen hafta Bafra’daki köprümüzü açtık. Bayramdan sonra Çarşamba’da bir köprü açılışı olacak. Samsun’daki farklı yatırımlarımızın artık her hafta içerisinde bazı açılışlarını yapacağız. Ülkemizin çeşitli yerlerinde büyük projeler devam ediyor. Nükleer santrallerimiz gibi.Bazıları karşı çıksa da enerji yatırımına ihtiyacımız var. Yurt dışından gelen yatırımlara baktığımız da çok keskin bir düşüş beklerken; tam aksine bir toparlama başladı. Ekonomik göstergelere baktığımız da hatırlıyorsunuz daha önceki mali kriz yaşandığında sayın cumhurbaşkanımız o zaman başbakan olarak ‘Teğet geçecek’ demişti. Ben çok iyi hatırlıyorum  o günlerde yanındaydık herkes ‘Ne demek istiyor, mali kriz nasıl teğet geçer, faizler patlayacak, enflasyon şöyle çatlayacak’ diyordu. Ne oldu? Teğet geçti ve gitti. Şimdi çok şükür Sayın başbakanımızın da yoğun çabası ve çalışmasıyla yatırımlara çok büyük bir hızla devam ediyoruz. Bu yatırımların içerisinde çok büyük yatırımlar var. Ülkemizin gelecek yürüyüşünde çok önemli yer alacak yatırımlar var. Aynı zamanda ekonomik açıdan reformlarımız, son hızla devam ediyor. Merkez Bankası faiz düşürmeye devam ediyor. Ekonomik veriler büyüme rakamlarını gösteriyor. Evet göreceli baktığınız zaman eskisine nazaran daha küçük bir büyüme var ama hep bizi Avrupa’yla karşılaştırmıyorlar mı? Rakiplerimiz Avrupa Birliği, Amerika, Japonya değil mi? Türkiye’yle ilgili herhangi bir şekilde olumsuz bir şey söylenmeye çalışıldığı zaman kim her zaman karşılaştırılan, Avrupa Birliği, Amerika, Japonya. Peki ekonomik büyüme rakamlarına baktığımız zaman orayla karşılaştırıldığınız da ne oluyor? Niye o zaman karşılaştırmıyorsunuz o eleştiriyi yapanlar? O zaman o karşılaştırmayı da yapın. Daha fazla büyümemiz gerekiyor evet. Ama şu andaki durumumuz dünya ekonomisinin olduğu duruma baktığımız zaman Türkiye’de 45- 50 gün önce yaşadığımız durumlara baktığımız zaman iyi bir noktadayız, daha iyi olacağız.”